Pasta Pesto geitenkaas

Tijd voor weer een lekker recept voor een quick-meal van Lotte! Deze keer met heerlijke pesto pasta. We hebben al eens eerder een pasta pesto in de Proud2cook geplaatst, maar deze is toch weer een beetje anders: andere kaas, andere groentes, andere toevoegingen. Wil jij net als Lotte ook een recept insturen? mail dan naar redactie@proud2Bme.nl

Wat heb je nodig voor ong 4 personen:

  • ongeveer 75-100 gr ongekookte pasta p.p
  • 1 potje pesto (ong 2 el p.p)
  • verse geitenkaas(feta bijv. ong 100 gr p.p)
  • pijnboompitjes(zoveel als je wil)
  • 1 blikje champignons
  • 1 zak verse spinazie(diepvries kan natuurlijk ook)
  • 1 grote rode ui gesnipperd(of 2 kleintjes)
  • 2 teentje knoflook(fijngesneden
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • extra parmezaanse kaas(of goudse oid)
  • 1 potje groene olijven zonder pit(als je dit niet lust kun je dit ook weglaten)

Bereiding:

1. zet een pan water op het vuur en kook de pasta beetgaar wanneer deze kookt.
2. neem een pan waarin je olie doet en hierin de knoflook en ui even aanbakt.
3. doe de verse spinazie beetje voor beetje in de pan zodat deze slinkt, daarbij ook de champignons en bak deze even door.
4. doe de pesto en de olijven erdoor.
5. giet de pasta af en doe deze door het mengsel van groente
6. zet het vuur onder de pan uit en kruimel de geitenkaas erdoor.
7. bak pijnboompites ondertussen nog in een pan even zodat ze een beetje een bruin kleurtje krijgen en doe deze ook door de pasta
8. maak op smaak meet peper en zout.
9. serveer met extra kaas, lekker met een frisse salade

Eet smakelijk

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

16 reacties op “Pasta Pesto geitenkaas”

  1. lijkt me heerlijk!

  2. njammie dat ga ik maken! Heb nog een potje pesto staan, perfect 🙂

  3. Ik houd niet van spinazie, pesto

  4. Allergisch voor pesto en spinazie is gewoon vies.
    Zou best lekker kunnen zijn, maar ik bedank 😉

  5. Klinkt goed! Behalve dan champignons uit een POTJE! :s Waarom niet vers, dat is tenminste lekker! Maar verder.. pijnboompitjes, olijven, pesto, geitenkaas.. heerlijk!

  6. maak ik vaak. Heeerlijk

  7. klinkt niet alleen lekker.
    het is lekker;)

    en verse champignons gaan prima, maar als je die niet in huis hebt is het goed te doen met champignons uit een potje of blik!

    ook lekker als je vis eet om het met garnalen te doen!!

  8. Klinkt goed, weer een receptje om van de week uit te proberen. 🙂 Alleen dan met zelfgemaakte pesto, nóg lekkerder!

  9. Nomnomnom, die ga ik zeker een keer uitproberen.

  10. Klinkt goed! Alleen zou ik gewoon verse champignons nemen 😛

  11. Pesto heb ik nog nooit gehad, maar het recept klinkt wel lekker!

  12. Op een van de foto’s zie ik verse tomaatjes staan? Maar ik zie deze nergens anders en ook niet in het recept?

    Verder lijkt het me erg lekker, ik ga het zeker een keer koken!

  13. Sofie: die verse tomaatjes die je ziet zitten in de “frisse salade” die je erbij kan maken.

  14. Brr…champignons uit blik… Maar verder ziet het er lekker uit !

  15. dit komt op het menu in de kliniek! lijkt me heerlijk. al heel lang geen pesto meer gegeten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *