Tijd voor weer een lekker recept voor een quick-meal van Lotte! Deze keer met heerlijke pesto pasta. We hebben al eens eerder een pasta pesto in de Proud2cook geplaatst, maar deze is toch weer een beetje anders: andere kaas, andere groentes, andere toevoegingen. Wil jij net als Lotte ook een recept insturen? mail dan naar redactie@proud2Bme.nl
Wat heb je nodig voor ong 4 personen:
- ongeveer 75-100 gr ongekookte pasta p.p
- 1 potje pesto (ong 2 el p.p)
- verse geitenkaas(feta bijv. ong 100 gr p.p)
- pijnboompitjes(zoveel als je wil)
- 1 blikje champignons
- 1 zak verse spinazie(diepvries kan natuurlijk ook)
- 1 grote rode ui gesnipperd(of 2 kleintjes)
- 2 teentje knoflook(fijngesneden
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
- extra parmezaanse kaas(of goudse oid)
- 1 potje groene olijven zonder pit(als je dit niet lust kun je dit ook weglaten)
Bereiding:
1. zet een pan water op het vuur en kook de pasta beetgaar wanneer deze kookt.
2. neem een pan waarin je olie doet en hierin de knoflook en ui even aanbakt.
3. doe de verse spinazie beetje voor beetje in de pan zodat deze slinkt, daarbij ook de champignons en bak deze even door.
4. doe de pesto en de olijven erdoor.
5. giet de pasta af en doe deze door het mengsel van groente
6. zet het vuur onder de pan uit en kruimel de geitenkaas erdoor.
7. bak pijnboompites ondertussen nog in een pan even zodat ze een beetje een bruin kleurtje krijgen en doe deze ook door de pasta
8. maak op smaak meet peper en zout.
9. serveer met extra kaas, lekker met een frisse salade
Eet smakelijk
Geef een reactie