Pasta Pesto met tomaatjes en rucola

Dit is echt één van mijn lievelingspasta’s. En mocht ik hem zat worden, dan varieër ik er een beetje mee. Dan doe ik er paprika in, in plaats van tomaatjes, maar je kunt er ook kip of olijven doorheen mixen. Het recept hieronder is een heerlijke pesto pasta zoals ik hem het liefste eet! De pasta is ook lekker als lunch!

Nodig?

  • Courgette
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Champignons
  • Roma- of Cherrytomaatjes
  • Rucola
  • Pasta
  • Parmezaanse kaas
  • Eventueel pijnboompitjes
  • Zakje Pesto Mild Pastasaus van Grand’Italia

Hoe?

Zet een pan met water op het vuur voor de pasta. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe en laat deze koken terwijl je de groenten klaarmaakt. Snijd de courgette, tomaatjes en champignons in blokjes en plakjes. Bak de champignons en courgette een paar minuutjes in olijfolie. Voeg hier een paar teentjes knoflook toe. 

Als de pasta gaar is, giet je deze af en gooi je deze bij de groenten in de pan. Voeg hieraan de Pesto Mild pastasaus toe en roer alles door elkaar heen. Serveer de pasta met de gehalveerde tomaatjes, pijnboompitjes, de rucola en Parmezaanse kaas.

Smullen maar!

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

6 reacties op “Pasta Pesto met tomaatjes en rucola”

  1. klinkt lekker!
    Die ga ik zeker een keertje proberen.

  2. Ziet er goed uit! Ik kende die pastasaus helemaal niet; ik heb eigenlijk altijd iets met tomaten, maar ga deze zeker eens proberen. Dank voor het goede idee!

  3. Hmm ziet er goed uit nouska, ik ga hem eens proberen!

  4. njummiee!

  5. Als je de (roma)tomaatjes meebakt krijgen ze ook een zoete smaak. Dat is ook een aanrader!

  6. Waar koop jij die Pestosaus? Want ik kan m niet vinden 🙁

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *