Op warme dagen houd ik van lekkere pastasalades. Meestal haal ik deze kant-en-klaar bij de Appie. Een weekje of twee geleden wilde ik er een keer zelf eentje maken. Ik zocht een recept op waarvan de ingrediënten me wel bevielen en ging inkopen doen bij de supermarkt. Het volgende had ik nodig:
- Een zakje pasta
- Olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tonijn
- 1 citroen
- 15 gram basicilum
- 2 paprika’s
- 1 uitje
En toen moest ik het volgende doen:
- Snij 1 teentje knof in dunne plakjes en fruit dit samen met het uitje in 2 eetlepels olijfolie ongeveer een minuutje in de pan
- Voeg dan de in kleine stukjes gesneden paprika toe en bak nog 2 minuten
- Voeg 100 ml water toe en laag het geheel met deksel op de pan zo’n 15 minuutjes stomen zodat de parika zacht wordt.
- Kook ondertussen de pasta
- Rasp max een halve citroen (dat gele van de schil) en doe dit samen met het andere uitgeperste knoflookteentje en 3 eetlepels olijfolie in een kom. Voeg wat druppeltjes citroen toe.
- Voeg de tonijn toe
- Snijdt de basilicum in kleine reepjes en voeg ook toe.
- Voeg dan alles samen: mengsel uit de pan, mengsel met tonijn en de pasta, roer.. en verdeel op twee bordjes.
Genieten maar!
Geef een reactie