Steeds meer jongeren willen een tunnelpiercing. Hiervoor laten ze de gaatjes in hun oren steeds verder oprekken door middel van plugs en stretchers. Met de toenemende populariteit aan dit type piercing stijgt echter ook de vraag naar plastische chirurgie van de oorlellen. Dit maakt dat deze ingreep, in ieder geval in Engeland, de snelst groeiende cosmetische ingreep is. Zou deze ingreep dat ook in de toekomst in Nederland worden?
Een tunnelpiercing wordt gecreerd door een staafje in de vorm van een kegel dat je iedere dag iets verder schuift. Ook kan je ervoor kiezen om iedere twee weken een iets grote ‘tunnel’ te plaatsen in je oorgaatje (oorgat). Wanneer het gat meer dan anderhalve centimeter groot is, is het onomkeerbaar. Je oorlel kan dan niet meer kleiner worden.
Plastisch chirurg Adrian Richards behandelt zo’n 10 patiënten per maand aan een hersteloperatie van een tunnelpiercing. In België loopt het nog niet zo’n vaart, daar geven klinieken aan dat er zo’n 5 mensen per jaar komen voor een dergelijke ingreep. “Meestal gaat het om jonge personen die in de professionele wereld willen stappen”, zegt Adriana Mele, secretaresse van Global Care Clinic in Zolder tegen HLN.be.
Nu denk je misschien dat het herstellen van zo’n gat in je oor zo gedaan is, maar niets is minder waar. Het blijkt een flink ingewikkelde ingreep omdat de weefsels van je oorlel zijn uitgerekt. Het weefsel dat te veel uitgerekt is, moet weggehaald worden. De ingreep duurt in totaal bijna een uur. Je betaalt hiervoor zeker 500 euro. In Engeland zijn deze opraties nog flink wat duurder, denk maar aan minimaal 1500 euro.
Het is dus verstandig om voordat je besluit een dergelijke piercing te nemen, echt voldoende tijd te nemen om hierover na te denken en te bedenken wat dit in de toekomst eventueel voor je kan betekenen. Als je bijvoorbeeld later bij een chique bedrijf gaat werken, staat het niet echt tof als je in één oor een parel hebt en in de ander een …uitgelubberd gat 😉
Geef een reactie