Wanneer iemand veel naar de sportschool gaat en op z’n eten let, zal je al snel te horen krijgen dat je lekker bezig bent. Maar wanneer je worstelt met een eetstoornis of eetprobleem, kan dit kwalijke vormen aannemen. De omgang met eten wordt obsessief en met het sporten ga je compleet je grenzen voorbij. Je mentale welzijn en sociale leven lijden eronder en ook fysiek doe je meer kwaad dan goed. Toch kan je niet stoppen, omdat een enorme angst zich in jouw hoofd heeft genested. Je bent ziek, je hebt een eetstoornis.
Al eerder verscheen er een blog op Proud2Bme.nl waarin Daphne deelt over hoe haar eetstoornis vorm aannam in de sportschool. Zouden de mensen en medewerkers in de sportschool gezien hebben dat ze eigenlijk helemaal niet zo gezond bezig was? Dat ze een eetstoornis en sportverslaving had? En als ze iets was opgevallen, hadden ze dan geweten hoe ze iemand konden helpen? Konden ze eigenlijk wel helpen? Dat vraagt het team FIT.nl zich ook af en in hun podcast onderzoeken ze hoe je een eetstoornis bij iemand kan herkennen, hoe je iemand met een eetstoornis kan benaderen en helpen, maar ook wat je beter niet kunt doen of zeggen.
Dit doen ze in gesprek met Queeny Borgman (Iamstuffed.nl) gespecialiseerd dietist, (leefstijl)coach en ervaringsdeskundig op gebied van eetstoornissen. Goed dat dit ook in de fitnesswereld wordt besproken.
De aflevering is hier te beluisteren.
Geef een reactie