Borsten zijn er in alle maten en vormen en het is iets wat bij iedere vrouw hoort. De ene vrouw heeft grote borsten en de andere kleine. Vrouwen kunnen gezegend zijn met bijna identieke borsten maar er zijn ook genoeg vrouwen waarbij de vorm en maat van beide borsten van elkaar verschillen. Onderzoek toont aan dat vrouwen met ongelijke borsten sneller psychische problemen hebben en dat dit zelfs invloed kan hebben op het ontwikkelen van een eetstoornis.
Het onderzoek is uitgevoerd in de Verenigde Staten en als onderdeel van de studie zijn 59 vrouwen geanalyseerd in de leeftijd van 12 tot 21 jaar die allemaal borsten hebben die minstens 1 cupmaat van elkaar verschillen. Ongeveer 40% van deze meisjes had ook een aandoening waarbij de borsten zich niet normaal ontwikkelen.
Hier is uit gebleken dat de borstgrootte invloed heeft op onze geestelijke gezondheid. Het hebben van ongelijke of heel grote borsten verlaagt het gevoel van eigenwaarde en kan invloed hebben op het ontwikkelen van een eetstoornis. Deze vrouwen zouden namelijk meer problemen hebben met hun houding ten opzichte van eten en ook zouden zij meer problemen ondervinden op het sociale vlak. Ook werden assymmetrische en extreem grote borsten geassocieerd met borderline problematiek.
De wetenschappers concludeerden naar aanleiding van de studie dat niet alleen assymmetrie een negatief effect heeft op het zelfbeeld, maar dat het ook gaat om de grootte van de borsten. Het negatieve effect geldt namelijk ook voor meisjes met macromastia. Dit is een aandoening die heel grote borsten veroorzaakt.
Een team van artsen in het Kinderziekenhuis in Boston vonden uit dat vroege medische interventies, psychische begeleiding en gewichtsbeheersing jonge vrouwen kunnen helpen die worstelen met deze gevoelens ten opzichte van hun borsten. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Plastische en Reconstructieve Chirurgie.
Persoonlijk vind ik het nogal een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek. Dat ongelijke, hele grote of juist hele kleine borsten kunnen zorgen voor onzekerheid vind ik aannemelijk en dat is ook iets wat we eigenlijk al weten. Maar de associatie met psychische stoornissen zoals dat hier wordt neergezet, vind ik misschien een beetje te ver gezocht. Alles kan psychische stoornissen veroorzaken. Maar goed, de resultaten liegen er niet om.
Bron: dailymail.co.uk
Wat vind jij hiervan?
Geef een reactie