Quinoasalade met avocado en pistache

Het volgende recept ontvingen we van een Proud bezoekster: Vandaag was ik alleen thuis en dus kon ik mooi nieuwe combinaties gaan testen zonder geklaag van mijn familie als het zou mislukken. Ik heb een quinoasalade gemaakt met avocado en pistachenoten. Het was uiteindelijk heerlijk, dus ze hebben wat gemist!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • Quinoa (volgens de verpakking is 75g p.p. een portie. Als je dit als maaltijdsalade wilt eten, is dat wel goed, maar anders is het denk ik wel te veel).
  • 1 of 2 avocado’s
  • Pistachenoten
  • Paprika
  • Cherrytomaatjes
  • Sla (kan alle soorten zijn, net wat je lekker vindt)

Hoe maak je het?

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Dit duurt ongeveer 8 minuten en daarna moet het nog eventjes blijven staan. Snijd ondertussen de paprika in stukjes, de sla (of koop een zak slamix als je daar geen zin in hebt) en de cherrytomaatjes. Vergeet niet er alvast lekker een paar te snoepen (niet voor niks heten het snoeptomaatjes!).

Doe de quinoa in een slakom en laat het eventjes afkoelen of zet het in de koelkast als je heel ongeduldig bent (zoals ik). Als het een beetje lauw is geworden kun je de sla, paprika en tomaat erdoor kieperen. Snij de avocado doormidden en haal met een lepel de pit eruit. Daarna lepel je de rest van de avocado uit en doe je dit ook door het mengsel. Sprenkel er een klein beetje limoen- of citroensap overheen om te zorgen dat de avocado niet bruin wordt (dit hoeft niet per se, maar dan blijft het er wat langer lekker uitzien).

Eventueel kun je er ook nog maïs, gerookte kip en feta doorheen doen. Ik denk dat dat er heel goed bij smaakt maar mijn geld was op ;). In plaats van quinoa kun je ook couscous gebruiken en de pistachenoten kun je natuurlijk ook vervangen (of aanvullen) door walnoten, hazelnoten of wat je maar lekker vindt.

Eet smakelijk!

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

15 reacties op “Quinoasalade met avocado en pistache”

  1. Ben geen fan van advocado’s but this is looking good!

  2. wat is quinno hoe smaakt het?

  3. Goed idee, ik ben dol op quinoa & avocado’s! Ik zou het wel met amandelen willen proberen.

  4. Quinoa moet wel eerst gewassen worden! In een zeef en water er overheen.

  5. 75 gram ongekookt is toch de gangbare éénpersoonsportie?

  6. ja maar je kan het natuurlijk ook als tussendoortje eten

  7. @thattgirl het houdt een beetje midden tussen rijst en couscous. Volgens mij is het een nieuwe hype in ‘gezond-eten-land’ ofzo, maar het is lekker als variatie!

    @Prue hmm dat stond niet op mijn pak 😛 nouja, je gaat er niet dood van als je het niet doet haha

    @M. ja dat is ook wel zo, maar als je het maakt als salade-voor-erbij heb je dan wel veel denk ik.

  8. Quinoa is super gezond en lekker! Ik eet het al langer maar het is inderdaad aan een opmars bezig!

  9. Ziet er goed uit Schaatster! Ga ik zeker een keer proberen.
    Enneuh, ik eet best vaak quinoa, maar ik was het ook niet van te voren. (Al weet ik dat ik dat wel zou moeten doen, maar vind dat weer teveel gedoe, en mn zeef heeft net iets te grote gaten.)

  10. Zier er erg lekker uit!

  11. Ziet er heerlijk uit!

  12. i love avocado’s en quinoa!
    heb voor vandaag een ander recept met avocado, Maar ga dit zeker een keer maken!

    Thanks for sharing!

  13. p.s ik heb ook een ander salade recept met quinoa en avocado met pijnboompitjes..hier gebruiken ze 75 gram voor 2 personen

  14. @lunetha Ah sorry, ik zie al wat jullie bedoelen! Typfoutje, ik bedoelde 75 p.p. als je het als maaltijdsalade eet. Dus voor twee personen 150 g! 😉

  15. Ziet er niet lekker uit, maar KLINKT wél lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *