Het volgende recept ontvingen we van een Proud bezoekster: Vandaag was ik alleen thuis en dus kon ik mooi nieuwe combinaties gaan testen zonder geklaag van mijn familie als het zou mislukken. Ik heb een quinoasalade gemaakt met avocado en pistachenoten. Het was uiteindelijk heerlijk, dus ze hebben wat gemist!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- Quinoa (volgens de verpakking is 75g p.p. een portie. Als je dit als maaltijdsalade wilt eten, is dat wel goed, maar anders is het denk ik wel te veel).
- 1 of 2 avocado’s
- Pistachenoten
- Paprika
- Cherrytomaatjes
- Sla (kan alle soorten zijn, net wat je lekker vindt)
Hoe maak je het?
Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Dit duurt ongeveer 8 minuten en daarna moet het nog eventjes blijven staan. Snijd ondertussen de paprika in stukjes, de sla (of koop een zak slamix als je daar geen zin in hebt) en de cherrytomaatjes. Vergeet niet er alvast lekker een paar te snoepen (niet voor niks heten het snoeptomaatjes!).
Doe de quinoa in een slakom en laat het eventjes afkoelen of zet het in de koelkast als je heel ongeduldig bent (zoals ik). Als het een beetje lauw is geworden kun je de sla, paprika en tomaat erdoor kieperen. Snij de avocado doormidden en haal met een lepel de pit eruit. Daarna lepel je de rest van de avocado uit en doe je dit ook door het mengsel. Sprenkel er een klein beetje limoen- of citroensap overheen om te zorgen dat de avocado niet bruin wordt (dit hoeft niet per se, maar dan blijft het er wat langer lekker uitzien).
Eventueel kun je er ook nog maïs, gerookte kip en feta doorheen doen. Ik denk dat dat er heel goed bij smaakt maar mijn geld was op ;). In plaats van quinoa kun je ook couscous gebruiken en de pistachenoten kun je natuurlijk ook vervangen (of aanvullen) door walnoten, hazelnoten of wat je maar lekker vindt.
Eet smakelijk!
Geef een reactie