In een plog en eetdagboek van mij zijn er foto’s van lasagna met kip voorbij gekomen. Hier werd heel leuk en enthousiast op gereageerd door een aantal meiden. Daarom heb ik besloten om het recept hiervan met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik lasagna wilde gaan maken maar eigenlijk wel eens iets anders wilde dan de standaard lasagna bolognese. Ik ben wat gaan proberen en het was eigenlijk heel lekker. Toch hetzelfde maar tegelijkertijd ook heel anders.
♥ Lasagna bolognese
Ik hou heel erg van lasagna en vooral als ik deze zelf maak. Ik heb het van mijn moeder geleerd en ik maakte het vaak voor mijn vriend, die hier echt gek op was. Het geheim zit denk ik in de tomatensaus, die iedereen weer op zijn of haar eigen manier maakt. Ik maak het altijd met tomaatblokjes uit blik, verse tomaten, wortel, ui, verschillende Italiaanse kruiden, knoflook, rode wijn en bouillon. En natuurlijk gehakt. Hoe ik de lasagna met kip maak, kun je hieronder lezen.
♥ Lasagna met kip, mozzarella en verse basilicum
Ingrediënten:
Voor medium / grote ovenschaal
Lasagnabladen
2 blikken tomaten in blokjes
5 middelgrote verse tomaten
2 teentjes knoflook
1 Bouillonblokje
1 Ui
Mozzarella (1 of 2 zakjes)
Een zakje pastakaas
Basilicum
Peper en zout
Olijfolie
Kruiden naar keuze
(Italiaanse kruiden of Complete Seasoning)
Kipfilet
Kipkruiden
Een zakje bechamelsaus van Grand’Italia
(je kunt natuurlijk ook zelf bechamelsaus maken)
1/2 liter melk
Bereiding
Ik begin altijd met het snijden van alle ingrediënten. Vervolgens bak ik de ui en knoflook in olijfolie. Kies voor een grote pan want hier ga je de rode saus in maken. Na enkele minuten voeg je de blikken tomaten toe en het bouillonblokje. Voeg na enkele minuten een beetje water toe en de stukken verse tomaat. Laat het even op het vuur staan en roer het af en toe door. Proef de tomatensaus in de tussentijd en breng het op smaak met zout, peper en eventueel andere kruiden. Snijd ondertussen de kip in wat kleinere stukken en kruid het naar smaak. Ik doe dit altijd met kipkruiden en complete seasoning. Bak de kip erna in olijfolie. Als de kip gebakken is, laat ik het even afkoelen en snijd ik het in kleine stukjes. Als dit allemaal klaar is, kun je de bechamelsaus gaan maken. Dit doe je door een zakje van Grand’Italia te mengen met een halve liter melk. Breng dit aan de kook en blijf roeren voor ongeveer 2-3 minuten.
Dan zijn alle voorbereidingen gedaan. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden en vet een ovenschaal in. Vervolgens leg je wat lasagnabladen over de bodem. Hier doe je wat tomatensaus overheen. Zorg ervoor dat alle bladen bedekt zijn et deze saus. Anders worden ze niet gaar. Vervolgens doe je er wat bechamelsaus overheen, de kip, wat basilicum en mozzarella. Hierna komen weer lasagnabladen. Herhaal dit tot dat de rode saus op is. Let wel op dat je niet eindigt met lasagnabladen, anders wordt de bovenkant niet gaar. Strooi over de bovenste laag de pastakaas en zet het vervolgens voor ongeveer 25 – 30 minuten in de oven. Als hij klaar is, kun je er nog wat verse basilicum overheen strooien. Ik eet lasagna vaak met een lekkere salade en soms met stokbrood.
Houd jij ook van lasagna?
Geef een reactie