Omdat ik altijd erg streng voor mezelf ben, leek het mijn therapeut wel een goed idee om een recept te maken waardoor ik in de puree raak en van mezelf ga walgen. Hierdoor zou ik meer inzicht krijgen in mezelf. Het idee is afkomstig van Bruno Paul de Roeck die hierover een boek schreef: ‘Recepten om in de puree te raken.’ Bij deze wil ik mijn recept graag met jullie delen.
Wat heb je nodig:
♥ 250 gram negativiteit;
♥ 250 gram onzekerheid;
♥ 500 gram perfectionisme;
♥ 4 eetlepels zelfhaat;
♥ 4 eetlepels schuldgevoel;
♥ 1 liter onverwerkte herinneringen
♥ 300 ml irreële gedachten;
♥ 1 theelepel ongeduld.
Hoe bereid je het:
Mix de onzekerheid en perfectionisme met de negativiteit en laat dit 10 minuten rusten zodat het kan goed kan rijzen. Weeg het wel goed af, maar het is sowieso teveel en voel je daar even goed schuldig over, dit bevordert het gehele proces. Vervolgens schep je de 4 eetlepels zelfhaat er doorheen, dit kan alleen als je eerst 5 minuten naar jezelf hebt gekeken in de spiegel, en daarbij jezelf helemaal hebt afgekraakt. Doe je dit niet, dan mislukt het recept gegarandeerd.
Vervolgens is het tijd om de eetlepels schuldgevoel er doorheen te scheppen, voeg deze naar smaak toe maar 4 eetlepels is wel het minimale. Schenk de onverwerkte herinneringen en gevoelens uit het verleden erbij, spatel het er snel doorheen want het mag er niet zijn maar mengt wel goed met de negativiteit en perfectionisme.
Twijfel door het mengen van de ingrediënten vooral aan wat je doet, want je hebt ondertussen vast al iets fout gedaan. Maak je dan vooral zorgen, want dat brengt de smaak van vooral perfectionisme goed naar voren. Meng de irreële gedachten er doorheen, langzaam roeren zodat het goed mengt. Als laatste meng je de ongeduld erdoor heen, voel de onrust en zie het mengsel borrelen.
Voor een wat scherpere smaak voeg je een mespunt sarcasme toe. Het belangrijkste; wees vooral niet trots op wat je hebt gedaan, want het is nooit goed. Vergeet ook niet: je bent nooit klaar, maar tot zover gaat het recept. Voor de ultieme smaakbeleving peper je dit jezelf een nacht in, en roer jehet om het uur even door.
Eet vooral niet smakelijk!
Geef een reactie