De combinatie risotto en doperwtjes is echt een heerlijke! Met onderstaand recept zet je in no-time een originele en lekkere maaltijd op tafel. Het is best makkelijk klaar en te maken en gezond. Onderstaand lees je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
- 200 gram Risotto
- Twee bouillonblokjes
- Een handje diepvriesgarnalen
- 500 gram doperwtjes
- Flinke hand parmezaanse kaas
- Verse peterselie
En hoe maak je het dan?
Zet 1 liter water op en voeg als het kookt twee bouillonblokjes (kip/groente) toe en laat heel zachtjes pruttelen.
Fruit een zachtjes uitje in een flinke klont boter of olijfolie en voeg dan 200 gram risottorijst toe. Bak de rijst een paar minuten zachtjes mee. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer op zacht vuur tot deze helemaal door de risotto is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto gaar is (20-30 minuten).
Verwarm ondertussen een verpakking (500 gram) doperwtjes in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg vijf minuten voordat de risotto klaar is desgewenst een handje diepvriesgarnalen toe (eerst even afspoelen onder de kraan in een zeef).
Als de rijst gaar is voeg je de doperwtjes toe, warm nog even door en voeg dan een flinke hand geraspte parmezaanse kaas toe. Ook lekker, maar niet op het plaatje, een hand fijngehakte verse peterselie.
Geniet ervan!
Geef een reactie