Risotto met doperwtjes en garnalen

De combinatie risotto en doperwtjes is echt een heerlijke! Met onderstaand recept zet je in no-time een originele en lekkere maaltijd op tafel. Het is best makkelijk klaar en te maken en gezond. Onderstaand lees je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

  • 200 gram Risotto
  • Twee bouillonblokjes
  • Een handje diepvriesgarnalen
  • 500 gram doperwtjes
  • Flinke hand parmezaanse kaas
  • Verse peterselie

En hoe maak je het dan?

Zet 1 liter water op en voeg als het kookt twee bouillonblokjes (kip/groente) toe en laat heel zachtjes pruttelen.

Fruit een zachtjes uitje in een flinke klont boter of olijfolie en voeg dan 200 gram risottorijst toe. Bak de rijst een paar minuten zachtjes mee. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer op zacht vuur tot deze helemaal door de risotto is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto gaar is (20-30 minuten).

Verwarm ondertussen een verpakking (500 gram) doperwtjes in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg vijf minuten voordat de risotto klaar is desgewenst een handje diepvriesgarnalen toe (eerst even afspoelen onder de kraan in een zeef).

Als de rijst gaar is voeg je de doperwtjes toe, warm nog even door en voeg dan een flinke hand geraspte parmezaanse kaas toe. Ook lekker, maar niet op het plaatje, een hand fijngehakte verse peterselie.

Geniet ervan!

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

8 reacties op “Risotto met doperwtjes en garnalen”

  1. Haha, bijna precies dit recept (maar dan zonder de kaas, en met prei en crème fraîche) heb ik vorige week tijdens de kookgroep gemaakt.
    Was erg lekker!

  2. Ahh goede! Ga ik binnenkort maar eens koken dan 🙂

  3. Ik zou dan wel iets anders doen dan garnalen. Vind dat zo”n vies idee om dat soort zeedieren te eten.

  4. Het is dat ik 1x heel ziek ben geworden van garnalen… ik ken het recept met salami; ook lekker!

  5. Ik vind erwten echt vies :p

  6. ik vind garnalen super lekker ik ga het snel eens uitproberen 🙂

  7. ik maak weleens risotto, met stukjes kip, worteltjes, tomatensaus en rijst, gekruid met wat peper en bouillonpoeder. supermakkelijk en hartstikke lekker. het handige aan risotto vind ik is dat het de dag erna ook nog prima smaakt (zowel warm als koud)

  8. vanavond dit receptje makenn 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *