Vandaag zag ik in 1 van de dagboekjes op het forum een iets voorbijkomen wat mijn wel heel lekker leek: Rolo Brownies! Ik ben dol op Rolo’s en vind een brownie op zijn tijd ook erg lekker, dus deze combi klinkt goddelijk! Ik heb de eigenaresse van het dagboekje direct gevraagd naar het recept en diezelde dag had ik het in mijn mailbox.
Voor Luz haar Rolo Brownies heb je het volgende nodig:
- 150 gram pure of melk chocolade
- 16 rolo’s
- 300 gram bruine basterd suiker
- 3 eieren
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 100 gram boter
- 1 deciliter melk
- 125 gram bloem
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Is dit je te veel gedoe, blijkbaar kan je hier Rolo Brownies ook kant en klaar kopen!
Maak het beslag:
Je hakt 150 gram chocolade in stukjes en laat het smelten in een pannetje (oppassen dat je het niet te lang op het vuur laat staan want dan krijg je een verbrande smaak).
Klop daarna in een kom de boter en bruine suiker totdat het een luchtig prutje is, (dit moet je proeven!) daarna klopt je de melk, eieren, bloem, cacaopoeder, en als laatste de gesmolten chocolade er door heen. (ook proeven, is lekker) Het hoeft niet gemixt of geklopt te worden, met een lepel door elkaar roeren is voldoende. Voila de mix is klaar.
Bakken:
Vet een bakblik in, giet de browne mix er in. Ik gebruik meestal 16 rolo’s en die druk ik niet helemaal tot de bodem van het bakblik zodat de caramel ongeveer in het midden zit.
Maak 4 rijen van 4 rolo’s of gebruik er meer als je dat lekker vindt. Het is wel fijn als er wat ruimte tussen zit omdat het anders snel uit elkaar valt als je de brownie in stukjes snijdt als hij klaar is.
Zet het 30 á 40 minuten in de oven op 175 graden. Ik vind het persoonlijk lekkerder als het nog een beetje “klef” is, als het te lang in de oven staat wordt het een droog brownietje.
Eet smakelijk!
Geef een reactie