Snacks voor en na het sporten

Als je sport, dan is het belangrijk dat je daar ook goed bij eet. Voeding is namelijk belangrijk voor je sportprestatie, maar ook voor het herstel van je spieren. Ik sport zelf ook regelmatig en ik probeer hier ook voldoende bij te eten. Het is niet altijd even makkelijk om te bedenken wat je voor of na het sporten moet eten. In deze blog zal ik laten zien wat ik zoal eet voor en na het sporten. Wie weet haal je er wat inspiratie uit!

Voor het sporten
Als je eet voordat je gaat sporten, dan eet je eigenlijk om wat extra energie te krijgen tijdens het sporten. Het is daarom goed om iets te eten met koolhydraten. Zelf vind ik het niet zo heel fijn om een heel zware maaltijd te eten voordat ik ga sporten. Ik merk dan dat juist heel weinig energie heb tijdens het sporten en dat het zweet me aan alle kanten uitbreekt. Mijn lichaam is dan nog bezig met het verteren van die zware maaltijd en kan er daarom nog geen energie uit halen. Als ik dus na het avondeten sport, dan wacht ik daar altijd ongeveer twee uur mee. Ik zal hier een aantal voorbeelden geven van dingen die ik eet voordat ik ga sporten.

Brood 
Brood zit vol met koolhydraten en dat geeft dus energie. Bovendien ligt brood mij niet zwaar op de maag waardoor ik het dus fijn vind om wat boterhammen (of krentenbollen) te eten voor het sporten. Qua beleg maakt het mij eigenlijk niet zoveel uit. Het is maar net wat ik in huis heb.  

Eat Naturalreep (of een ander soort reep)
Ik vind de repen van Eat Natural echt super lekker. Ik vind het fijn om zo’n reep voor het sporten te eten, omdat dit mij niet te zwaar om de maag ligt en me toch wat extra energie geeft. Ik vind alle repen lekker dus ik wissel daar dan ook regelmatig in af.

Na het sporten
Eten nadat je hebt gesport is erg belangrijk. Je hebt een hoop energie verbruikt dus het is belangrijk om iets te eten, zodat je energielevel weer op peil gebracht wordt. Daarnaast is het belangrijk voor het herstel van je spieren om na het sporten te eten. Het is daarom aan te raden om iets met eiwitten (voor spierherstel) en koolhydraten (voor de energie) te eten na het sporten. Dit zijn de dingen die ik eet na het sporten:

♥ Banaan
In een banaan zitten meer koolhydraten dan in ander fruit en zorgt er dus voor dat je snel wat energie krijgt. Eigenlijk kan ik zowel voor, tijdens en na het sporten een banaan eten. Voor het sporten als ik even snel iets wil eten, tijdens het sporten als ik merk dat ik energie begin te verliezen en na het sporten om mijn energielevel weer op peil te brengen. Ik eet natuurlijk niet drie bananen per dag, maar het verschilt dus per keer wanneer ik een banaan eet.

♥ Kwark met noten en honing
In kwark zitten een hoop eitwitten. Heel eerlijk gezegd vind ik het eten van kwark zonder iets erin niet zo lekker. Daarom maak ik het voor mezelf lekker door er noten aan toe te voegen en een beetje honing. Noten zijn lekker en bevatten ook eiwitten. De honing maakt alles wat zoeter.

Eiwitrepen
Een eiwitreep is eigenlijk een heel makkelijk en lekker tussendoortje. Naast dat er natuurlijk een hoop eiwitten inzitten, bevatten ze ook genoeg koolhydraten. Handig dus voor na het sporten! Ik heb eigenlijk altijd wel eiwitrepen in huis en heb al een hoop smaken geprobeerd. Deze blijft mijn favoriet: banaan-toffeesmaak. 

♥ Rijstwafels met kipfilet of pindakaas
Ik vind het zowel voor als na het sporten lekker om rijstwafels te eten met kipfilet en/of pindakaas. Zowel pindakaas als kipfilet bevatten een hoop eiwitten. Bovendien vind ik het ook gewoon erg lekker. Het zorgt ervoor dat ik weer wat voller zit en zo voldoende energie heb om te sporten of om mijn energielevel juist weer aan te vullen.

Wat eet jij graag voor en na het sporten?

Danique

Geschreven door Danique

Reacties

30 reacties op “Snacks voor en na het sporten”

  1. Danique, bedabkt voor je blog. Komt precies op tijd omdat ik dus vaak niet weet wat ik moet eten en dus bang ben dat ik teveel eet. Als jij dan bv een banaan eet, pak je daar dan ook iets bij voor de eiwitten zoals een wheyshake? En is een eiwitreep voldoende als je honger hebt? En eet je nog warm na het sporten? Ik wil graag kunnen sporten en daarbij eten zonder dat de eetstoornis mij ‘overneemt’. Ik wil zo graag voor mezelf kunnrn beslissen en de juiste keuzes maken omdat het gezond is en niet omdat de eetstoornis het wil.

    1. Hoi Starchild,

      Ik pak soms inderdaad een wheyshake erbij na het sporten! Voor mij is een eiwitreep wel voldoende, maar dat verschilt per keer en hangt ook heel erg van het tijdstip af dat ik ben gaan sporten. Ligt er dus ook aan wat ik ervoor heb gegeten.

      Als ik eind van de middag gesport heb, dan neem ik iets van bovenstaande daarna. Daarna ga ik dan avondeten en dat is dus mijn warme maaltijd dan!

      Ik hoop dat ik je vragen zo beantwoord heb.

      liefs Danique

      1. Dank je wel! Het scheelt een hoop gepieker in mijn hoofd 🙂

  2. Hier ook bananen en krentenbollen. Verder mini ontbijtkoekjes vd peijnenburg, heerlijk en makkelijk mee te nemen tijdens het fietsen! Voor het slapen gaan vaak een 1/2 bak magere kwark voor de eiwitten ‘s nachts.

  3. In mijn hoofd klinkt het zo onlogisch en zonde om extra te eten rondom het sporten. Zijn die kcals er net af, waarom zou ik ze er dan weer bij eten? Zo val ik toch nooit af galmt er in mijn hoofd. Als je niet af hoeft te vallen lijkt het me idd logisch dat je bijeet. Maar zou ik dat met mijn morbide obesitas ook moeten doen?

    1. Als je vet wil verbranden is het goed om spier om te kunnen bouwen, daarbij kunnen extra eiwitten voor het sporten bij ondersteunen! Maar dit kan misschien ook ter vervanging van een tussendoortje / gedeelte van je maaltijd.
      Is er misschien iemand die je hierbij kan begeleiden / ondersteunen?

    2. Hoi Lost Girl,

      Ik denk dat het er erg vanaf hangt wat je als sport doet, hoe lang je sport en wat je lichaam gewend is.

      Toen ik nog intensief sportte mocht ik absoluut geen limonade of iets anders zoets tijdens een training drinken. Onze bidons werden leeg gegooid als ze doorhadden dat je wat anders dronk dan water. Toen ik (begon met normaal maar kreeg door hun menu flink overgewicht) in behandeling ging bij Novarum moest ik verplicht zoet drinken (dus geen light, geen water of thee) bijdrinken en boterhammen bij eten na het sporten, dat stond in hun beleid. Belachelijk vonden de trainers op mijn club en mede sportgenootjes dat. Het was juist slecht om die zoete bende in mijn lichaam te gooien en het aantal boterhammen dat ik moest bijeten was al het dubbele van wat de senioren mannen in totaal op 1 dag aten. En dat was dus bovenop het standaard menu. Omdat ik als duursporter juist een lichaam nodig had wat zo lang mogelijk moest functioneren zonder die extra energie was hun standaard rekensom die voor iedereen zou gelden veel te veel voor mij. Mijn systeem was al jaren gewend. Nou denk je misschien waarom schrijf je dit, maar ik wil duidelijk maken dat wij hier wel tegen jou kunnen zeggen dat je wel of niet moet bijeten of wat je moet kiezen maar dat dit heel erg verschilt per persoon en ook nog eens uitmaakt wat je dan aan sport/beweging doet en wat je tot nu toe aan sport hebt gedaan.

      Als jij in de sportschool een uur tot anderhalf uur gesport heb dan is het echt niet nodig om bij te eten. Dat is het niet voor een normaal persoon en ook niet voor iemand met een bmi die boven gezond gewicht valt. Je gebruikt dan energie uit de glycogeenvoorraad in je spieren. (als je meer wilt weten, google dan op glycogeenvoorraad en kijk even op de site van runinfo daar staat het vrij duidelijk maar niet eetgestoord uitgelegd)
      Heb je echter een inspanning van 2 tot 3 uur gedaan of heb je getraind met heel zware gewichten dan is de voorraad energie uit je spieren op en om goed te kunnen herstellen zul je dit weer goed aan moeten vullen.
      Als je een te hoog bmi hebt en je gaat te weinig eten dan heb je wel meer kans dat je stofwisseling nog trager wordt. Als je dus neigt naar weinig eten dan kan het juist wel goed zijn om iets extra’s te nemen.
      Het is ook goed om te kijken of je je spiermassa wat omhoog kunt krijgen want als je meer spieren hebt gaat je lichaam ook meer verbranden en uiteindelijk bereik je daar meer mee dan met alleen maar sporten in de hoop dat je gewicht verliest. Om dit te bereiken kan het wel handig zijn om iets met je voeding te doen. Dit werd mij door een dietiste die van mijn eetstoornis af wist geadviseerd.

      Ik denk dat je als vuistregel aan kunt houden dat je tot 1,5 uur sporten niet bij “HOEFT” te eten. Het KAN wel en als je dat vanuit je behandeling MOET dan zou ik dat zeker doen. Als je merkt dat je trek krijgt na het sporten kies dan voor een gezond product en let op dat je dan niet gaat snoepen.

      Verder zou ik aan een dietiste vragen wat jij in jouw geval het beste kan doen. Dan kan zij kijken wat past bij je inspanning, je gewicht, je stofwisseling enz.

      Het meeste wat je hier krijgt zijn standaard adviezen maar er zijn helaas maar weinig mensen standaard.

  4. Echt weer zo’n blog die ik hier totaal niet passend vind, sorry.. ik eet na het sporten gewoon waar ik zin in heb en sport omdat bewegen gezond is ipv vet te verbranden.. en ik weet dat dit voor normaal is.. maar in m’n slechte periode was ik nu weer terug gevallen op kwark, eiwitrepen???? En rijstwafels met kipfilet… meer iets voor een site voor sporters die met hun lichaam bezig zijn lijkt me ipv mensen met een eetstoornis

  5. Voor het sporten iets van koolhydraten zoals banaan etc enna het sporten is juist eiwit belangrijk!

  6. Na t sporten ( les geven in mijn geval) drink ik altijd een eiwitshake.

  7. Niet eens ‘omdat het zo zou horen’, maar ik merk zelf ook dat ik trek heb in eiwitrijke producten na sporten. Tijdens het sporten drink ik vaak een isotone sportdrank, als ik intensief sport in ieder geval. Deed ooit een onderzoek naar topsport, ik geloof dat volle chocolademelk toen door een diëtiste ook genoemd werd als goede optie.

  8. Eens met F. Vind jullie blogs steeds eetgestoorder worden. En hoe harder jullie beweren “wij zijn helemaal genezen” hoe ongeloofwaardiger het is. Jammer. Vooral omdat veel jonge meiden met een een eetstoornis jullie blindelings geloven/nabootsen en volgen, omdat zij nog erg beinvloedbaar zijn.

    1. ik ben het echt helemaal met je eens! Ook met F.
      het lijkt wel of iedereen meegaat in de fitgirl hype. niet echt helpend dit soort blogs…..er zijn genoeg producten op de markt met genoeg eiwitten die je gewoon in d supermarkt kunt kopen. en daarbij zitten in al die repen en shakes allerlei toevoegingen die ook niet echt gezond zijn. meer een artikel voor zo’n fitnesssite…..

  9. Je kunt ook gewoon kijken naar waar je zin in hebt voor of na die tijd. Alst gewoom gezond is ist allemaal wel prima volgens mij hoor. Geniet!

  10. Er is niets eetgestoords aan om te informeren en rekening te houden met wat je lichaam nodig heeft op bepaalde momenten.

    Het is nu eenmaal zo dat het handig is om rond het sporten bijvoorbeeld (extra) eiwitten binnen te krijgen, dat is goed voor je spieren. Dat heeft niets met aankomen of afvallen te maken.

    Ik vind het net zo “eetgestoord” als niet voor het slapen caffeïne nemen, of geen kaas eten als je daarvan aan de diarree gaat. Als je verstandig en geïnformeerd met je lichaam en met eten om gaat, is dat niet eetgestoord.
    Het gaat om de gedachtes, emoties, alles er omheen, een eetstoornis gaat niet over eten…

  11. Ik vind het leuk dat jullie zoveel tijd stoppen in de blogs en ik snap dat het voor veel mensen leuk is om te zien wat jullie eten of doen op een dag. Wat dat betreft zou ik zeggen ga vooral zo door.
    Toch vind ik dat ik ook wel een kritische kanttekening kan/mag plaatsen. Misschien zit ik er helemaal naast. Omdat ik best wel wat kritische noten lees, is het misschien een idee om de dietiste te vragen onder dit blog een aanvullend stukje te zetten of om antwoord te geven op de meest voorkomende reacties of op fouten die zij in de stukjes zit zodat we elkaar wel van juiste informatie voorzien.

    Dan mijn reactie:
    Ik vraag me af waarom er in het blog zoveel nadruk ligt op het aanvullen van eiwitten. Ik denk dat dit niet helpend is voor mensen met een eetstoornis die zich juist wat minder bezig moeten houden met wat er allemaal wel of niet goed is.
    Als je een uur tot maximaal anderhalf uur sport is het volgensmij nog helemaal niet nodig hier mee bezig te zijn. Pas na die tijd is de glycogeenvoorraad in je spieren op en zul je je reserves aan gaan spreken. Als je “normaal” en niet op topniveau sport kun je met je normale voeding af. Als je ondergewicht hebt volg je natuurlijk de verplichte eetlijst dingen en eet je bij omdat dit voor jou lichaam moet.
    Als je een super grote inspanning hebt geleverd is het belangrijk om dit dmv koolhydraten zo snel mogelijk aan te vullen. De glycogeenvoorraad in je spieren wil je weer op peil hebben. Door snel koolhydraten te eten kan dit weer snel aangevuld worden waardoor je snel weer een grote inspanning kunt doen (zoals een topsporter die 2x per dag meerdere dagen per week traint). Als je normaal eet vul je dit ook wel weer aan, alleen duurt dit dan 1,5 dag tot 2 dagen. Als je 2x per week sport is dat geen enkel probleem. Als je weer gaat sporten werkt alles gewoon weer en heb je voldoende energie om weer te sporten.
    Die eiwitrepen en shakes zijn voor de normale sporter helemaal niet nodig. Het zijn dingen waar fabrikanten goud geld aan verdienen. Vind je ze lekker en vind je het niet erg om veel geld uit te geven eet ze gerust, maar de gemiddelde sporter heeft ze echt niet nodig voor/na/tijdens het sporten.

    Verder schrijft Danique dat ze een eat natrual reep eet VOOR het sporten. Prima als je dit lekker vindt en als dit voor jou werkt, maar puur voedingtechinisch (dus niet eetgestoord) is het niet handig. De reep op de foto bestaat voor 33% uit suiker. Als je dit bijvoorbeeld 30 tot 45 minuten voor het sporten neemt gaat je glucose spiegel omhoog. Je gaat dan meer insuline maken en dat zorgt ervoor dat je spieren gemakkelijker de glucose opnemen. Omdat je door het sporten meer van die glucose uit je spieren gebruikt en je spieren het makkelijker uit je bloed halen KAN er te weinig over blijven voor je hersens en je zenuwen. Dan kun je last van hypoglykemie krijgen. Daarom is het juist niet handig om een reep met zoveel suikers te eten voor het sporten.

    Ik zeg dus niet dat er iets mis is met die reep, het is alleen niet verstandig deze binnen een uur VOOR of TIJDENS het sporten te nemen.

    Nogmaals, ga zo door maar laat jullie blogs wel even aan elkaar lezen en vraag jezelf af of mensen die nog veel last van hun eetstoornis hebben hierdoor niet weer allemaal bewijzen gaan zien om hun eetgestoorde gedrag vol te houden.

  12. Zelfgemaakt bananenbrood vind ik ook altijd lekker voor of na het sporten.

    Verder denk ik ook dat je vooral naar je persoonlijke situatie moet kijken qua wat je eet/hoeveel/voor/na sporten. Doe wat goed is voor nou. Ik sport niet langer dan een uur maar ik eet wel bij. Waarom? Omdat mijn lichaam dan schreeuwt om iets extra’s ondanks dat ik een goed gewicht en eetpatroon heb.

  13. Oh en Danique, ik vind het echt een aanwinst voor Proud dat jij (vanuit eigen ervaring) aandacht besteed aan sport en alles wat daarbij komt kijken.

  14. Ik ben het oneens met jullie reacties en sluit mij aan bij miekio. Er is niets eetgestoords aan dit artikel en de blog past juist wel op deze site. Zoals miekio al zei, er is niets mis met verantwoord omgaan met je lichaam en dat is juist hetgeen wat Danique beschrijft in deze blog. Bij heftige inspanning is het gewoon belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt, omdat je lichaam veel te verduren heeft tijdens het sporten. Het is daarom niet heel gek om kwark of een eiwitreep te eten na je workout om je eiwitten aan te vullen. Dit is simpelweg luisteren naar je lichaam en je lichaam voeden. Hier is niets eetgestoords aan. Het is juist goed dat Danique laat zien wat zij allemaal voor en na het trainen eet. Ze geeft goede voorbeelden van slimme etenswaren voor en na het sporten en laat zo zien hoe de juiste voeding je lichaam kan laten herstellen van een workout, maar ook hoe je door de juiste voeding het meeste kan halen uit je workout. Het zijn simpelweg suggesties van Danique, dus jullie kunnen hier zeker wat relaxter over doen en het niet gelijk framen als ‘eetgestoord’. Denk niet dat dit op een constructieve bijdraagt aan de discussie op dit forum.
    Danique bedankt voor je blog!

  15. Leuke blog, maarree… hoezo “Natuurlijk niet 3 bananen op een dag?” Ik eet er minimaal 3 per dag. Niks mis mee!

  16. niet helpend dit….. meer een artikel voor fitnesssites maargoed das mijn mening…
    er zijn genoeg dingen in de supermarkt met eiwitten die je kunt nemen na het sporten. en in al die shakes en repen zitten zoveel stoffen die ook niet echt gezond zijn. weer zo’n ‘fitgirl’ hype…..jammer dat mensen van Proud daarin meegaan….

  17. Waarom nooit meer eens een blog over normaal eten? Ik heb de indruk dat het de laatste tijd nogal veel gezond en hoe het allemal moet zijn ? Helemaal niet negatief bedoeld maar het lijkt de laatste tijd alsof jullie ook al die hypes volgen van gezond eten . Gewoon een warme maaltijd met een stuk vlees of vis , kroketten of aardappelen en een portie groente ? Iedereen wordt precies vegetariër ? Of een lui lekker afhaalmaaltijd ? Het lijkt alsof het allemaal volgens het boekje moet gaan . Een kopje thee tussendoor , 3 sneetjes brood als lunch , cruelsi en yoghurt als ontbijt ? Zijn andere keuzes dan niet goed ? Ik vraag me gewoon af of dit echt jullie eetpatroon is of dat het meer een “goed” voorbeeld geven is. .. laatst was er ook een blog wat jullie snacken na een avondje stappen , dit was ook allemaal meer gezonder dingen . Heel eerlijk , wat is er mis met een pakje frietje of kebab na een avondje stappen ? Dat doet iedereen toch ?

  18. nee hoor totaal niet obsessed… mensen gaan gelijk helemaal los en pennen 1.5 A4tje vol met gezeik over eiwitten, shakes en sporten. De sfeer is echt totaal omgeslagen op deze site als je het mij vraagt.. vroeger was de insteek van de blogs anders, nu vliegen de kindererwten je om de oren is is de sfeer gewoon wat negatiever, minder gepassioneerd en enthousiast ofzo. Niet danique natuurlijk, die is net nieuw

  19. Ik vind het wel jammer dat er nog geen reactie is gekomen langs jullie kant op de commentaar hier ? Her lijkt me toch wel logisch dat er ook eens negatieve gevoelens komen door zulke blogs maar het lijkt alsof een reactie op de vele vragen van sommigen niet nodig is ?

  20. Het is juist handig deze blog. Ze eet dit bovenop haar normale eetpatroon. Ze laat daarmee zien dat het gezond is om extra te eten bij inspanning.

  21. Zo wat een reacties. Ik zat ook even schuin te kijken naar die Smart bar eiwitreep. Dat is eigenlijk een blok polyolen dat je lichaam niet verteert, maar de bacteriën in je darmen wel. Koolhydraten bevat het nauwelijks omdat dat de polyolen zijn. Gezond? Nee.
    Daarom is zo’n Smart bar ook eerder een afvalsupplement dan dat het je lichaam voedt met goede stoffen. Ik zou zeggen; even de foto aanpassen for the sake of al die hypertriggergevoelige mensen die dit lezen.

  22. Jammer dat de blog niet bij iedereen in goede aarde valt. Zelf kregen wij vanuit therapie (en behoefte) ook mee dat het goed was om wat extra’s te eten voor of na het sporten of beiden. Danique geeft daar wat voorbeelden van. Het lijkt erop dat dit onder een eetstoornis vergrootglas wordt gelegd. Zonde, want je zou het ook positief kunnen benaderen of iets aan kunnen hebben. Mocht het je in de war maken, bespreek dit dat eens met je behandelaar of diëtist, als je ook sport en iets wilt eten als aanvulling.

    Wat ons betreft is er geen sfeer die omgeslagen is of iets veranderd op de website. Er worden veel blogs geschreven door verschillende redactieleden, die laten zien hoe je gevarieerd kunt eten, ook met de producten die op dit moment te koop zijn. De blogs en informatie op onze website zijn te vertrouwen en worden altijd in overleg geplaatst. Daarbij is het niet zo dat je deze voorbeelden letterlijk moet nemen en moedigen we altijd aan om te doen wat goed voelt voor jou.

    Als je een blog wilt lezen over wat normaal eten is, zoek deze dan op via de zoekbalk met de titel ‘Wat is normaal eten?’

  23. Sorry hoor maar wat een gezeur weer om een goed bedoeld artikel.
    Ze laat gewoon zien wat ZEI eet na het sporten, en verteld daarbij dat het vaak goed is om bepaalde dingen te eten voor of erna, puur zodat je lekker kunt sporten en geen kwaaltjes krijgt zoals misselijkheid als je lekker aan het rennen bent etc.
    Het gaat niet altijd om afvallen of spieren kweken etc mensen.
    Dit betekend ook niet dat ze zegt dat dit altijd hoort en dat jij dat ook precies klakkeloos na moet doen.
    Als ze overal rekening mee moeten houden gaat dat lastig en eten ze ook niet meer op gevoel en naar smaak “omdat, dat misschien een slecht voorbeeld kan geven”
    niet iedereen heeft dezelfde smaak qua eten,
    Daarom bestaat er ook geen “normale manier” van eten.
    De een kan een makkelijke-maaltijd-kroketten persoon zijn.
    en de ander een luxe-hummus-broodjes-persoon (om het zomaar even uit te drukken haha)
    Moet de luxe-hummus-broodjes-type dan gaan forceren om kroketten lekker te gaan vinden omdat, het “normaal” is dat te eten?
    Het gaat er juist toch om dat je als herstellende niet nadenkt wat precies goed is, wat niet en wat normaal etc?

  24. Ik vind de blogs van de verschillende redactieleden/ervaringsdeskundigen en andere medewerkers op deze site juist inspirerend, afwisselend, kwetsbaar en professioneel. Wat helpend voor je is hangt natuurlijk af van jou als persoon, omstandigheden etc. Ik vind het juist super moedig dat jullie je zowel professioneel als kwetsbaar kunnen opstellen en jullie kunnen schrijven vanuit jullie hart. Daar heb je flink wat lef voor nodig zo op een openbare site, dank daar voor en ga zo door 🙂 Ook helpend dat jullie reageren op reacties onder de blogs dat maakt het meer interactief. Mooie mensen zijn jullie!

  25. Persoonlijk denk ik dat de enige mensen die dit een eetgestoorde blog vinden, zelf nog diep in hun ES zitten. Als je wat meer hersteld bent dan kan je dit zien als vrij ‘normaal’, iets waar gewone mensen ook over nadenken. Op een echte fitnessite zou het ook niet zo veel toevoegen, je kan nog veel kritischer zijn op voeding rondom je sportinspanning.

    Dank je @mamvan3 voor je uitgebreide reactie, erg interessant om het vanuit het perspectief van een duursporter te lezen. Dan begrijp ik heel goed dat je lichaam inderdaad zijn eigen voorraden moet leren gebruiken en je geen zoete drankjes mag drinken tijdens het sporten.

    Mijn aanvulling als krachtsporter is juist dat veel mensen bij ons wat eten tijdens hun training (2+ uur) om zo veel mogelijk energie beschikbaar te houden voor de volgende oefening en ‘fris’ proberen te blijven. Op de soort wedstrijden die wij doen ben je tenslotte maar 1 minuut per keer aan het tillen en wil je vooral de maximale spierkracht vergroten tijdens de training.
    Verder hangt het ook af van de fase waar je in zit, als mensen aan het bulken zijn en proberen aan te komen eten ze meer rondom hun training dan tijdens een cut waarbij je afvalt om in je gewichtsklasse te vallen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *