Als je alleen of op kamers woont, is het soms best lastig om maar voor één persoon te koken. Je hebt vaak over of moet veel pannen vies maken. Zelf merk ik echter dat ik er steeds beter in word om gezond, gevarieerd en lekker te koken voor mezelf. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze pasta met allerlei dingen die ik meestal elke week wel haal bij de supermarkt en dus gewoon in huis had liggen.
Wat heb je nodig?
- Pasta naar keuze
- Crème fraîche
- Italiaanse kruiden uit een potje
- Teen knoflook
- Courgette
- Pijnboompitjes
- Olijven uit pot
- Pesto
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
De meeste ingrediënten kun je heel lang bewaren of heb je vast wel in een kruidenrekje, kast of koelkast staan. Het enige wat je eventueel vers kunt halen is de courgette, wat cherrytomaatjes en de crème fraîche.
Hoe maak je het?
Kook de pasta zoals gewoonlijk. Ondertussen bak je de courgette in blokjes een klein beetje gaar in olijfolie met een teentje knoflook en Italiaanse kruiden. Als dit gaar is (niet helemaal zacht) schuif je het een beetje opzij, zodat je in dezelfde pan de pijnboompitjes kort kunt roosteren.
Zet nu het vuur lager en voeg de olijven toe. Schep er anderhalve eetlepel crème fraîche bovenop. Voeg hier ook twee theelepeltjes pesto aan toe. Nu zet je het vuur uit en roer je alles door elkaar. Giet de pasta af en kiep de pastasaus er overheen. Een vers tomaatje en wat Parmezaanse kaas eroverheen en klaar!
Lijkt jou dit lekkere pasta?
Geef een reactie