Ik heb net kort geleden zo’n lekker gerecht gemaakt! Ik heb zelf wat in elkaar geflanst, maar oh wat was het lekker! Ik heb er een foto van gemaakt, misschien een leuk recept voor op de site, dacht ik. Het is een heerlijke spaghetti met walnoten en spinazie. Een gezond recept wat niet moeilijk te maken is. Het recept is voor 2 personen. Zeker een aanrader om deze zomer eens te maken.
Wat heb je nodig?
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 oranje paprika, in reepjes
- 250 gram spinazie uit diepvries, ontdooid
- 3 el kookroom
- Half blik tomatenblokjes
- Blikje tonijn met groente in pikante tomatensaus (John West, à 185 gram)
- 180 gram spaghetti
- Handje gehakte walnoten
- Peper
En hoe maak je het dan?
- Zet een pan water met zout op het vuur voor de spaghetti.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan.
- Pers de knoflook boven de pan en fruit het 2 minuten samen met de ui.
- Voeg de paprika toe en bak verder.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat het een tijdje sudderen.
- Doe de spaghetti in de pan met water en kook het in 10 minuten al dente.
- Voeg de tonijn en de kookroom toe aan de groenten, warm door.
- Giet de spaghetti af en verdeel over 2 (verwarmde) borden.
- Verdeel het groente/tonijnmengsel er overheen en maak af met de gehakte walnoten en wat peper naar smaak.
En dan… kaarsjes aansteken en heeeeeeel hard genieten!
Geef een reactie