Een 5 gangen diner in een chic restaurant eet je niet elke dag. Naast dat het er naar mijn idee altijd erg lekker uit ziet en ook echt kwaliteitseten is, ziet het er ook nog eens heel mooi uit. Borden worden altijd met zorg opgemaakt waardoor het bijna zonde is om het op te eten. Helaas betaal je daar ook wel naar. Chefkok Jacques Lamerde heeft met allerlei goedkopere etenswaren en soms zelfs junkfood of snoep prachtige kunstwerken op een bord gemaakt die zo terecht kunnen in een sterrenrestaurant. Op zijn instagram account kun je hier uitgebreid naar kijken en in deze blog vinden jullie vast een voorproefje.
Ik vind het echt tof gedaan en hierdoor word ik wel geinspireerd om zelf, bijvoorbeeld wanneer er iemand komt eten, de borden mooier op te maken. Het is dan toch ook een feestje om naar te kijken en dan zal het vast nog lekkerder smaken. Op de foto’s zie je natuurlijk wel wat extremere combinaties die je misschien niet zo snel zal uitproberen.
Eidooier, tartaar en doritos
Cheetos met worteltjes en broccoli
Winegums met yoghurt
Jalapeño’s met babyvoeding en pepperoni
Hotdog met Spongebob pasta, ham en mosterd tranen
Snickers, ijs en verjaardagstaart
Vlees, salade, wortels en champignons.
Zoals we het kennen maar dan op een andere manier opgemaakt op het bord.
Bron: Chef Jacques Lamerde
Wat vind jij van dit idee en de foto’s?
Geef een reactie