Aan De Northwestern University Feinberg School of Medicine is een onderzoek gedaan naar het gebruik van smartphones in relatie tot depressiviteit. In dit onderzoek werd het het gebruik van smartphones van 28 mannen en vrouwen iedere vijf minuten geregistreerd. De helft van deze mensen vertoonde geen enkele symptomen van depressie en de andere helft vertoonde milde tot ernstigere klachten.
De gegevens die uit het onderzoek kwamen, bleken een goede graadmeter te zijn voor in hoeverre de deelnemers kampten met depressieve klachten zonder hen hierover vragen te hoeven stellen. De mobiele data blijkt zelfs betrouwbaarder te zijn dan het stellen van vragen over hoe somber iemand is op een schaal van één tot tien.
Hoe meer tijd iemand bezig is met zijn of haar smartphone, hoe groter de kans is dat hij of zij depressief is. Uit het onderzoek blijkt dat depressieve mensen gemiddeld 68 minuten per dag met hun telefoon bezig zijn tegenover 17 minuten bij mensen die niet depressief zijn.
Aan de hand van de mobiele data kon het onderzoeksteam heel nauwkeurig depressieve symptomen signaleren waardoor er nu een duidelijker beeld is van het gedrag van mensen die mogelijk kampen met een depressie. Zo was eenvoudig te achterhalen hoe vaak een deelnemer met zijn of haar telefoon bezig was en waar de deelnemers zich bevonden.
Mensen die depressief zijn, vinden het vaak lastig om de deur uit te gaan en dingen te ondernemen. Ook wordt verwacht dat depressieve mensen meer met hun telefoon bezig zijn dan bijvoorbeeld praten met vrienden. ”Mensen vermijden vaak gesprekken, pijnlijke gevoelens of ingewikkelde relaties door zich met hun telefoon bezig te houden.” aldus professor Mohr, leider van het onderzoek.
Smartphones kunnen in de toekomst mogelijk vaker gebruikt worden om risicogroepen te monitoren en om professionals sneller in contact te brengen met hun cliënten wanneer dat nodig is.
Hoeveel ben jij met je telefoon bezig?
Bron: dailymail.co.uk
Geef een reactie