Tijdens mijn eetstoornisherstel zat er niet veel variatie in mijn tussendoortjes. Meestal hield ik me braaf aan het lijstje dat de kliniek mij destijds meegaf. Dat vond ik een fijn houvast, maar ik merkte dat ik – buiten die producten om – weinig durfde te ‘experimenteren’. Ik at dus al een stuk meer en gevarieerder, maar echt ‘vrij’ eten durfde ik nog niet. Daarnaast vond ik het ook lastig om echt moeite voor mezelf te doen. Ik koos liever voor iets gemakkelijks dan dat ik ervoor in de keuken moest staan. Dat is nu wel anders en dat laat ik graag aan je zien. Hopelijk inspireert het je om ook eens iets anders te nemen, om wél voor jezelf tijd uit te trekken. Dat ben je echt meer dan waard! ♥
Note: ik heb ervoor gekozen om van elke dag één eetmoment te kiezen. Dit zijn niet de enige tussendoortjes die ik op een dag eet.
Maandag
Leftovers! Net te weinig om mee te lunchen, dan maar tussendoor. Geroosterde groenten (zoete aardappel, broccoli en linzen) met een tahin-yoghurtsaus. Yum!
Dinsdag
Door een overvolle ‘Too Good To Go’-box van de Lidl, kwam ik om in de druiven, radijsjes en wortel. Dat gaat maar mee naar kantoor. Daarnaast at ik wat zelfgebakken gember-citroen-maanzaadkoekjes.
Woensdag
Ik ben echt weer lekker aan het bakken en koken. Ook dit bananenbrood is zelfgemaakt. Met lekker veel pecannoten, hmm!
Donderdag
Een soort borrelbord voor mezelf. Hmm, zo lekker. Moet dat eigenlijk echt vaker doen.
Vrijdag
Een avondtussendoortje voor de verandering: mijn lievelingsbier en nacho’s bij vrienden. Schot in de roos.
Zaterdag
Mijn vriend en ik schuiven na het hardlopen uitgeput aan op een terras. Daar smaakt appeltaart wel echt lekkerder dan thuis.
Zondag
Dit keer een ‘echte’ borrelplank, nu bij de ouders van mijn vriend thuis. Die olijven waren trouwens echt heel lekker!
♥
Geef een reactie