Varkentjes in de moddertaart

Overal op Facebook zie ik ze langskomen: Varkentjes in de moddertaarten. Het is een echte hit deze taart. Het recept werd als eerste gepost door de Facebookpage van Taartjes van Fiona. Al snel werd het recept door honderden mensen gemaakt en verschenen er tig foto’s van het resultaat op Facebook. Een kennis van Proud2Bme maakte ook een dergelijke taart en onderstaand zie je het resultaat. Wil je zelf zo’n taart maken? Hier is het recept:

Wat heb je nodig?

  • 3 maal een five-pack KitKat
  • Een biscuit(taart) van 20 cm (kant en klaar kopen of zelf maken)
  • 2 repen melkchocolade van 200 gram
  • 250 ml slagroom
  • Taartvulling: jam of fruit en bakkersroom
  • 250 gram varkensroze marsepein
  • Roze lint

En dan?

Maak eerst de varkentjes. Ikzelf kan beter kant en klare kopen bij V&D omdat er anders gekke roze misbaksel uitkomen, aangezien ik -zacht uitgedrukt- geen aanleg heb voor kleien.

  • Verwarm de slagroom (niet koken)
  • Voeg de chocolade er in kleine stukjes door
  • Lekker roeren tot een glad mengsel ontstaat
  • Van het vuur afhalen en al af en toe roerend laten afkoelen
  • Snijd vervolgens het biscuit in twee lagen en vul met vulling
  • Breek de kitkats in 2-en
  • Smeer de zijkanten van het gevulde biscuit in met de chocolade, gebruik hiervoor een spatel
  • Plak hierna de Kitkats tegen de zijkant van de taart. Zitten ze er allemaal omheen, doe dan snel het roze lint eromheen om te zorgen dat de Kitkats niet weer omvallen.
  • Giet nu de rest van de chocolade op de taart
  • Zet de varkentjes in de zachte chocolade en laat het geheel afkoelen in de koelkast

Foto: Maja van der Wal

We it!

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

22 reacties op “Varkentjes in de moddertaart”

  1. Niets voor mij,Teveel chocolade bij elkaar

    Het ziet er wel leuk uit.
    Ik zou niet weten hoe ik eraan moest beginnen eten

  2. Leuk idee voor de verjaardag van mijn zoontje, die is gek op chocolade!

  3. Ik heb ‘m ook voorbij zien komen op mijn facebook. Dacht nog: zal ik het naar Proud sturen?
    Leuk om hem hier ook te zien. Voor mij teveel werk, ik vind brownies bakken (alleen water toevoegen) al te veel werk ;-).
    Als iemand anders ‘m voor me wil maken, eet ik gerust een stuk (zonder big, vegetariër he ;-)) op.

  4. Leuk verzonnen wel, voor een of ander groot feest en dan met een koekje oid erin dippen.

  5. Ziet er superleuk uit, heb m al eerder op fb voorbij zien komen.
    Ik ga ‘m maken, chocofreak die ik ben. 🙂

  6. ik heb zoiets gemaakt goor mijn neefje alleen was het bad gevypdbmet geld (marsepijn) en een poppetje van marsepijn ( zelf gemaakt leek.op hem) en had er een groter biscuit onder gedaan als grasveld met zijn hobby’s

  7. Leuk! Mijn tante maakte een paar weken terug nog net zo een ^^

  8. Ziet er echt leuk uit! ik zou alleen een andere taartvulling nemen als ik hem zelf zou maken.

  9. Ooo te gek! Thanks voor het recept! Heb het wel eens gezien maar had geen idee hoe te maken 🙂

  10. haha zo toevallig!
    ik heb m gister gemaakt
    xx

  11. Ik ga ook eens een keer zo’n taart maken, het ziet er zo geweldig uit en lekker natuurlijk! Dus ik wil er ook eentje!

  12. Leuk! Vind de decoratie alleen niet echt origineel meer als iedereen dat doet.

  13. loiefde voor varkentjes.

  14. *liefde

  15. ADORABLE ME WANTS

  16. wat ik me afvraag hoe snijd je zo n taart? :p

  17. Hij is fantastisch!
    Maar wel erg machtig!
    Hoe je het snijd? Voorzichtig met een heel scherp mes!
    (Of zoals wij het zondag gedaan hebben, omdat we niets anders om handen hadden: een plamuurmesje)

  18. haha super !! 😀

  19. ik heb hem al eens gemaaakt! alleen niet zelf van gegeten haha.

  20. oei da’s een uitdaging om die te eten!

  21. wil hem graag gaan maken maar kan je hem ook invriezen??
    ziet er zo lekker uit!!

  22. heb deze taart een keer op een verjaardag gehad.
    zit heel leuk in elkaar maar ik vond ‘m tegenvallen kwa smaak.
    de combinatie cake met heel erg veel chocola vond ik niet heel erg lekker.
    een beetje drogig zelfs.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *