Overal op Facebook zie ik ze langskomen: Varkentjes in de moddertaarten. Het is een echte hit deze taart. Het recept werd als eerste gepost door de Facebookpage van Taartjes van Fiona. Al snel werd het recept door honderden mensen gemaakt en verschenen er tig foto’s van het resultaat op Facebook. Een kennis van Proud2Bme maakte ook een dergelijke taart en onderstaand zie je het resultaat. Wil je zelf zo’n taart maken? Hier is het recept:
Wat heb je nodig?
- 3 maal een five-pack KitKat
- Een biscuit(taart) van 20 cm (kant en klaar kopen of zelf maken)
- 2 repen melkchocolade van 200 gram
- 250 ml slagroom
- Taartvulling: jam of fruit en bakkersroom
- 250 gram varkensroze marsepein
- Roze lint
En dan?
Maak eerst de varkentjes. Ikzelf kan beter kant en klare kopen bij V&D omdat er anders gekke roze misbaksel uitkomen, aangezien ik -zacht uitgedrukt- geen aanleg heb voor kleien.
- Verwarm de slagroom (niet koken)
- Voeg de chocolade er in kleine stukjes door
- Lekker roeren tot een glad mengsel ontstaat
- Van het vuur afhalen en al af en toe roerend laten afkoelen
- Snijd vervolgens het biscuit in twee lagen en vul met vulling
- Breek de kitkats in 2-en
- Smeer de zijkanten van het gevulde biscuit in met de chocolade, gebruik hiervoor een spatel
- Plak hierna de Kitkats tegen de zijkant van de taart. Zitten ze er allemaal omheen, doe dan snel het roze lint eromheen om te zorgen dat de Kitkats niet weer omvallen.
- Giet nu de rest van de chocolade op de taart
- Zet de varkentjes in de zachte chocolade en laat het geheel afkoelen in de koelkast
Foto: Maja van der Wal
We ♥ it!
Geef een reactie