Een significant percentage jongeren, die op de eerste hulp van het ziekenhuis belandt, heeft een eetstoornis. Dat blijkt uit de resultaten van een nieuw Engels onderzoek. Bovendien vonden de onderzoekers dat de jongeren regelmatig ook last hebben van een depressie en een verleden hebben met middelenmisbruik.
‘Ze belanden op de eerste hulp voor andere zaken – en het is dan aan de zorgverlener om te weten waarop te letten. Eerste hulp afdelingen kunnen de jongeren verwijzen naar andere hulpverlening, net als dat wordt gedaan bij middelenmisbruik. Het kan zorgen voor een wake-up call of een kans om iemand de juiste richting in te duwen’, aldus Suzanna Dooley-Hash van de universiteit van Michigan.
De onderzoekes onderzochten 942 jongeren tussen de 14 en 20 jaar oud die de eerste hulp afdeling binnenkwamen tussen oktober 2010 en maart 2011.
Volgens de SCOFF test bleek 16 procent van de 942 jongeren positief te scoren op het hebben van een eetstoornis. Ongeveer 150 jongeren die de eerste hulp afdeling bezochten, kampte dus met een eetstoornis.
Ze ontdekten ook dat 69,5% van de jongeren met een eetstoornis een normaal gewicht of licht ondergewicht had. Zo’n 19,3% had overgewicht en 11,5% had extreem overgewicht. De meisjes hadden 3,27 keer zoveel kans om een eetstoornis te hebben dan de jongens. Depressiviteit en middelenmisbruik kwam meer voor bij de groep met eetstoornis die op de eerste hulp kwam, dan bij de groep zonder eetstoornis die op de eerste hulp kwam.
Deze resultaten benadrukken het belang van alertheid op symptomen van een eetstoornis (en depressie en middelenmisbruik) bij jongeren.
Bron: news-medical.net
Geef een reactie