Toen ik afgelopen weekend boodschappen deed bij Albert Heijn zag ik in het schap met vegetarische producten ineens een pakje met twee vegetarische saucijzenbroodjes. De verpakking was van het merk Valess. Ik had dit nog nooit eerder gezien! Op de Facebookpagina van Valess zie ik nu ook staan dat de broodjes er liggen sinds afgelopen weekend! Ik heb dus echt de primeur. Zonder enige twijfel heb ik de broodjes gekocht. Ik was vroeger dol op saucijzenbroodjes.
Als ik vroeger bij de bakker of een lunchroom iets mocht uitkiezen, nam ik bijna altijd een saucijzenbroodje. Toen ik eenmaal vegetarisch ging eten, was dit feest voorbij. Ik was dus razend benieuwd of deze vegetarische variant het zou halen bij de echte vleesvariant.
Twee broodjes kosten 1,99 euro. Dat vind ik helemaal niet duur. Ik kan me herinneren dat een saucijzenbroodje bij de Hema rond de 1,50 euro kost. De verpakking ziet er vrolijk en wat nostalgisch uit met dat paarse ruitje.
Op de voorkant van de verpakking staat vermeld dat ik de broodjes 6 tot 8 minuten in de oven moet doen op 180 graden.
Eenmaal een paar minuutjes in de oven, beginnen de saucijzenbroodjes heerlijk te geuren, precies zoals ik dat ken van de echte broodjes. Ze worden nog iets goudbruiner in de oven dan ze al waren. Na 8 minuutjes haal ik ze uit de oven en leg ik ze op een bordje.
De vulling van het vegetarische saucijzenbroodje is in tegenstelling tot de vleesvariant niet bruin maar wit met wat wit gemeleerde saus.
Ik ben direct verkocht als ik een eerste hap neem. Dit smaakt exact zoals ik me een saucijzenbroodje kan herinneren van vroeger! Wat ontzettend lekker! De binnenkant is smeuig en kruidig en smaakt perfect.
Ja, ik ben super enthousiast over dit vegetarische saucijzenbroodje, maar dat mag inmiddels wel duidelijk zijn! Het is ook prima geschikt voor mensen die wel vlees eten, maar af en toe willen kiezen voor een vleesvervanger.
Kortom: ga het proberen & geniet ervan!
Geef een reactie