Een paar weekjes geleden had ik op een zondagmiddag zin om lekker uitgebreid te koken. Het was buiten vies weer en binnen gezellig warm. Ik maakte een uitgebreid boodschappenlijstje, ging naar de Appie en haalde allemaal producten die ik normaal niet zo snel met elkaar combineer. Ik had zin om een vegetarische broccoli taart te maken, zonder hiervoor allerlei pakjes te gebruiken. Gewoon from scratch dus. Ik zocht wat verschillende recepten online op en combineerde wat ingrediënten om vervolgens uit te komen op onderstaande taart.
Het lijkt in eerste instantie misschien wat uitgebreid en ingewikkeld, maar als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik niet heel uitgebreid en ingewikkeld kook. Dit valt dus ook echt mee en is prima te doen voor iedereen. Het bereiden van de taart duurt een ruim uurtje. Je bent zo’n 45 minuutjes bezig met alles in elkaar flansen en dan moet het geheel nog een half uurtje in de oven. Ik moest tussendoor iemand naar het ziekenhuis brengen, waardoor de taart bij mij te lang in de oven stond… en dus ietwat droger is geworden dan hij zou moeten zijn. Dat zie je wel op de foto’s.
Goed, als je deze taart ook wilt maken is het nu tijd om even naar de supermarkt te gaan om de volgende producten aan te schaffen. Misschien heb je wel een aantal producten in je keukenkastje staan. Ff checken voordat je gaat.
Voor de bodem
- Kikkererwtenmeel, speltmeel of ander meel
- Peper
- Zout
- Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- 400 gram broccoli
- 1 avocado
- 1 potje zongedroogde tomaatjes
- Verse basilicum
- Mozzarella
- Cashewnoten
- Scheutje melk
- 150 gram Tofu
- Zout
- Peper
- Knoflook
- Uitje
- Italiaanse kruiden
- Olijfolie
Je kunt nu beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor heb je ongeveer 300 gram meel nodig, 4 eetlepels olijfolie, wat zout, Italiaanse kruiden, peper en wat water. Mix dit goed door elkaar en kneed het geheel tot een bal. Is het wat te droog of wat te nat, voeg er dan gewoon wat water of meel bij. Rol de deegbal nu goed uit op een met een deegroller of bijvoorbeeld een fles. Ik had geen deegroller en deed het dus met een fles, kookwonder dat ik ben… Bekleed nu je ingevette bakvorm met het deeg en zet deze 10 minuutjes in een voorverwarmde oven zodat de bodem als deels gegaard is alvorens je de vulling erin stort.
Nu de bodem klaar is kan je de vulling maken. Hiervoor kook je de broccoli even en snijd je de avocado, tofu en mozzarella in stukken. De broccoli, tofu, basilicum, zout, peper, knoflook, uitje en cashewnoten kan je nu fijn hakken in een keukenmachine of met een handmixer. Als alles fijn gehakt is kan je de in stukjes gesneden mozzarella en zongedroogde tomaat toevoegen. Ook kan je nog wat stukjes cashewnoten toevoegen. Tot slot kan je wat melk toevoegen om het geheel wat smeuïger te maken. Nu kan het geheel ongeveer een half uur in de oven op 180 graden. Eenmaal uit de oven kan je nog wat verse cherry tomaatjes toevoegen voor de frisse smaak en wat stukjes cashewnoot voor de extra smaak.
Enjoy! ♥
Geef een reactie