Vegetarische gember noodles

Herkennen jullie dat, dat je in de biologische supermarkt rondloopt en denkt ‘Hé wat zijn al die gekke producten en wat moet ik er in hemelsnaam mee?’ Dat gevoel had ik elke keer als ik een biologische supermarkt binnenliep en daarom ben ik vorig jaar mijn nieuwsgierigheid gaan omzetten in wat extra kookervaring door een aantal kooklessen te volgen bij de Groene Passage in Rotterdam. Verliefd ben ik op het lekkere eten van het biologische restaurant Spirit in Rotterdam en ik wilde zulke gerechten nu zelf ook eens kunnen maken. 1 van die gerechten, die ik ook mijn ouders kon voorzetten (zonder op-of aanmerkingen) was de Noodle bereiding met gember. Ze hebben ervan gesmuld en ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten!

Het is een vrij eenvoudig gerecht en als je eenmaal alles hebt gesneden, geperst en gemixt hebt ben je zo klaar. De tofu, noodles, shoyu en mirin kun je halen bij de biologische supermarkt.

Voor de vega Noodles heb je voor 4 pers. het volgende nodig:

  • 4 witte ui
  • 3 wortels
  • 1 prei
  • 100 gr verse shiitake ( i.p.v. shiitake kun je ook kastanjechampions gebruiken)
  • +/- 500 gr Tofu (gekruide tofublokjes kan ook!)
  • 300 gr somen noodles of gember noodles terrasana (gewone noodles kunnen ook)
  • 3 el shoyu/ kikkoman sojasaus
  • 6 el mirin
  • Gembersap (zelf geperst van stuk verse gember)
  • Geroosterde sesamolie
  • bosui

Pannen: grote wokpan, pan om de noodles in te koken.

Bereidingswijze:

  1. Zet eerst alles klaar wat je nodig hebt en zet de pannen op de kookplaat.
  2. Doe in de wokpan een klein laagje olijfolie en in de andere pan alvast water voor de noodles.
  3. Maak dan de groenten schoon, was ze en snij de groenten in kleine stukjes/blokjes/ringetjes.
  4. Houd de bosui apart om over de noodles te strooien.
  5. Rasp de gember en knijp dat uit in een kein schaaltje.
  6. Maak een dressing van de gembersap, shoyu, mirin en sesamolie.
  7. Sauteer eerst de ui en wortel met een klein beetje olijfolie. Voeg vervolgens de shiitake toen en daarna de tofu en als laatste voeg je de prei toe.
  8. Kook de noodles 3 min en haal ze uit het water.
  9. Mix de dressing en de groente met de noodles in de pan.
  10. Serveer de noodles in een leuk schaaltje met daarboven op de bosui.

Bon appetit!

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

9 reacties op “Vegetarische gember noodles”

  1. Yum, ziet er lekker uit 🙂

  2. Ziet er goed uit!

  3. Lekker! 😀

  4. nou, goed zeg, ziet er lekker uit!

  5. Ik zou wel oppassen met gember, ik durf het zelf niet meer te eten. Het werkt bloeddrukverlagend en dat bleek mij mij zo’n sterk effect te hebben dat ik me helemaal raar voelde. Licht en raar in mijn hoofd, moe, slap, misselijk. Mijn moeder was zelfs nog 2 keer bij me komen kijken of het nog goed ging. Voor mij nooit meer gember dus..

  6. lijkt me lekker!

  7. moet je de tofu niet eerst goed uit laten lekken?? vind het dan altijd zo soppig als ik dat niet doe..

  8. Hoi Sabrina, klopt. Als je gewone tofu gebruikt wel, ik gebruik eigenlijk altijd gekruide blokjes en daarbij hoeft het niet want daar komt geen vocht vanaf :). Maar goede opmerking !

  9. hoeveel kcal heeft het?
    Het ziet er trouwens heel lekker uit1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *