Verse groente en fruit sapjes

Vorig jaar werd er een groen sapje voor mijn neus gezet met de woorden “drink maar op, is goed voor je!” Het was winter, er lag nog sneeuw buiten van de voorgaande dagen en het vroor. Wij stonden op het punt om de kou te trotseren voor een fotoshoot. Zonder jas uiteraard en ik had een heel dunne trui met gaten aan. Ik vond het groene sapje een beetje vreemd, zeker toen ik er achter kwam dat er naast appel ook komkommer en bleekselderij in zat. Dit drankje zou je weerstand een flinke boost geven, dus ik dronk het op en tot mijn verbazing was het nog lekker ook!

Zoiets had ik nog nooit gedronken. Verse vruchtensapjes die ik ken, hebben een dikkere structuur. Dit was mijn kennismaking met de sapcentrifuge. En ik ben overtuigd! Er zitten zoveel goede vitaminen en mineralen in één drankje en het is heel lekker. Daarnaast ook heel handig als je niet zo van groente houdt. Daarom heb ik een video voor jullie gemaakt waarin ik twee sapjes maak met de sapcentrifuge. Alle ingrediënten hebben hun eigen werking, wat ook nog eens een extra betekenis geeft naast het feit dat het gewoon heel lekker is.


Sapcentrifuges worden steeds populairder en inmiddels zijn ze ook een stuk goedkoper dan jaren terug. Je kunt het bijvoorbeeld bestellen op bol.com

Van welke groente en fruit zou jij een sapje maken?

 

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

15 reacties op “Verse groente en fruit sapjes”

  1. het filmpje doet het jammer genoeg niet.

  2. Wat een leuk filmpje ! Wat doen jullie eigenlijk met de pulp die je over hebt? Gooi je die weg of verwerk je die in andere receptjes?

  3. Leuk filmpje!

  4. ik neem altijd makkelijk de tomatensap van de appie, ook natuurlijk en lekker makkelijk

  5. Wauw , onwijs leuk filmpje!

  6. Goed gemonteerd!

  7. Interessant onderwerp
    Er is alleen veel prijsverschil in sapcentrifuges; weten jullie iets over de kwaliteit enz daarvan? (Bijv. prijzen zijn: 30 euro – 90 euro – 200 euro)

  8. Dit gaat dus wel om voeding wat modellen moeten nemen. En natuurlijk is het voor iedereen gezond. En het kan ook heel lekker zijn. Maar ik verbaas me erover dat de hele wereld zo’n ‘dieet’ gaat volgen waarbij alles gezond moet zijn.

  9. lekker hoor en gezond, heerlijk, het mag wel wat spontaner gebracht, het komt een beetje technisch over, dan lijkt het net of de groenten voorwerpen zijn, in plaats van eetbare dingen, haha, maar echt heerlijk is het, idd. met appel is ieder sapje met welke groente dan ook meestal altijd wel lekker, good job!

  10. Superleuk fimpje! Ook leuk dat het al begint op de markt!

  11. Ik ken beide sapjes, die met appel, gember, bleekselderij, rode biet en wortel kun je ook maken met citroen ipv limoen.
    Hij smaakt al snel naar rode biet, die is erg overheersend en het schuim dat op je sapje ligt kan je misselijk maken, dus beste om het een paar minuten te laten staan en dan eraf te scheppen.
    Het sapje met appel, munt en komkommer ben ik niet weg van, maar goed, ik ben ook een typje “gek op zware, sterke smaken” en niet het typje “gek op frisse smaken”.

    Het gelijk schoonmaken van je sapcentrifuge is een must wil je de vezels uit je zeef kunnen krijgen anders moet je het eerst een aantal minuten weken in heet water.

    Google ook eens op internet naar sapcentrifuge recepten.
    Hier is veel over te vinden en voornamelijk ook veel goede verschillende recepten.
    Wanneer je de pulp wilt gebruiken voor iets anders zoals bv een wortelcake let dan op dat je alle vruchten/groenten apart opslaat in het bakje als je dit wilt hergebruiken voor een ander recept…anders kun je het weggooien omdat het dan appel, rode biet, gember en wortel bevat bv.

  12. Zo’n mooie jas! Weet iemand waar ze dat model verkopen?

  13. rode biet, grapefruit, appel en een citrusvrucht of passievrucht, mjam!

  14. Komt n beetje te ingestudeerd over

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *