Video: 5 vragen over Binge Eating Disorder

In eerdere video’s beantwoordden Nouska en ik veelgestelde vragen over Anorexia, Boulimia en en eetstoornis NAO. In de video van vandaag beantwoord ik vijf vragen over Binge Eating Disorder. Ik vertel je onder andere hoe deze eetstoornis ontstaat en wat nu precies het verschil is tussen een eetbuienstoornis en emotie-eten. Ik hoop dat de video nuttig is en dat je het leuk vindt om te zien. Wil je meer lezen over Binge Eating disorder, kijk dan ook eens hier

Je kunt je abonneren op ons YouTube-kanaal. We uploaden hier iedere dinsdag een nieuwe video.

Sandra

Geschreven door Sandra

Reacties

4 reacties op “Video: 5 vragen over Binge Eating Disorder”

  1. sandra ik zit ook in herstel van binge eating. ik heb het een keer in de week precies. er is bijna geen reden dat ik het heb. Heb alles geprobeerd maar het blijf maar komen. Deze video zal mij weer een stukje helpen en ook de videos van jullie eetpatroon helpt me heel erg! ik hoop dat jullie dit soort videos vaker zullen maken 🙂

  2. Top dat jullie deze video hebben gemaakt. Geeft veel goede informatie en duidelijkheid. Miste alleen nog wat meer aanvulling op de oorzaken, maar voor de rest super gedaan! Thanks!

  3. Dank je voor de video, fijn dat er ook eens over BED een video wordt gemaakt. Zouden er meer blogs/video’s hierover kunnen worden geschreven?

    Een vraag: ik kom weleens tegen in artikelen (vooral over recovery) dat mensen met anorexia ook vatbaarder zijn voor boulimia en vice versa (restrictieve eetstoornissen). Maar met een restrictieve eetstoornis zou je juist niet kwetsbaarder zijn voor BED omdat deze stoornis tot een andere categorie zou behoren.
    Wat is jullie visie hierop?

  4. Ik weet dat je vraag naar de redactie is gericht ( 😉 ) , maar ik wilde graag ook even mijn situatie uitleggen 😉

    Ik heb 7 jaar aan anorexia geleden en nu heb ik al een jaar BED (in slechts maanden ben ik van ernstig ondergewicht naar overgewicht gegaan…. ).

    Maar ik denk dat het ergens wel klopt wat je in die artikelen hebt gelezen, dat mensen met restrictieve eetstoornissen dan ook hervallen binnen die zelfde categorie…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *