Van jongs af aan eet ik bijna iedere dag een appel. Vroeger schilde mijn moeder me die voor me en vond ik het maar stom, maar inmiddels vind ik een appel gewoon lekker om te eten en bovendien zit het vol met goede voedingsstoffen. Ook kun je een appel zelf opleuken door het bijvoorbeeld in de yoghurt te doen of met kaneel te eten. Natuurlijk kennen we ook allemaal de overheerlijke appeltaart en zo kun je eigenlijk eindeloos varieren met appel. In deze blog deel ik dan ook vijf recepten met appel om zelf thuis na te maken.
♥ Gevulde appel
Je hebt het volgende nodig:
6 appels
65 gram suiker
65 gram bruine suiker
1 theelepel kaneel
1 eetlepel boter
klein beetje citroen
kant en klaar deeg
Hoe maak je de gevulde appels?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant van de appels en hol de appels zoveel mogelijk uit. Besprenkel de binnenkant van de appel met wat druppels citroen om te voorkomen dat de appels snel bruin worden. De resten van de appels kun je in kleine stukjes snijden en mengen met de gewone suiker, bruine suiker en kaneel. Verdeel dit mengsel vervolgens over de appel.
Maak lange slierten van het deeg zoals je dat ook zou doen met appeltaart en verdeel deze over de appels. Verdeel de boter over het deeg en besprenkel het vervolgens met wat suiker. De appels mogen voor 30 tot 35 minuten in de oven, tot het deeg helemaal gaar is. Ze zijn lekker om zo te eten of om met ijs en karamel te serveren.
♥ Appel-havermout koekjes
Je hebt het volgende nodig:
♦ 180 gram boter
♦ 150 gram suiker
♦ 150 gram bruine suiker
♦ 2 eieren
♦ 260 gram bloem
♦ 225 gram havermout
♦ 15 gram bakpoeder
♦ 1 vanillestokjes
♦ 2 appels, gesneden
Hoe maak je de appel-havermout koekjes?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout in een blender en zet deze aan op een lage stand. Laat dit zo tot de havermout een zanderige structuur heeft. Mix de boter, appelmoes, suiker, eieren en vanille door elkaar. Doe de bloem, havermout en bakpoeder erbij en voeg tot slot ook de appel toe. Maak koekvormige rondjes en leg deze op een bakplaat. Bak de koekjes voor 15 tot 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
♥ Appelcroissantjes
Je hebt het volgende nodig:
♦ 2 appels
♦ 1 blikje danerolles
♦ 6 theelepels roomkaas
♦ bruine suiker
♦ kaneel
Hoe maak je de appelcroissantjes?
Dit is heel eenvoudig om te maken. Leg de croissantjes uitgespreid op de bakplaat zoals je dat normaal ook zou doen voordat je ze oprolt. Doe op ieder stuk een theelepel roomkaas en strooi er wat kaneel en bruine suiker over. Leg hier vervolgens wat appelpartjes op en rol het deeg op tot een mooie croissant. Bak de croissantjes af zoals op de verpakking aangegeven staat.
♥ Appelcake
Je hebt het volgende nodig:
♦ 3 eieren
♦ 300 gram suiker
♦ 100 gram olie
♦ 200 gram bloem
♦ 2 theelepels baksoda
♦ 1 theelepel zout
♦ 500 gram appels (bij voorkeur Granny Smith)
Hoe maak je de appelcake?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de eieren, suiker, olie, bloem, soda en zout bij elkaar in een kom en mix dit tot een glad beslag. Voeg ten slotte ook de appels tot en mix nog twee minuten verder. Doe dit geheel in een ingevette cakevorm en bak de cake tot deze gaar is. Dit is waarschijnlijk na ongeveer een uur. Laat de cake daarna goed afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
♥ Appelcrumble
Je hebt het volgende nodig:200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram boter
50 gram suiker
400 gram appels
Hoe maak je de appelcrumble?
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe het zelfrijzend bakmeel, de boter en suiker in een kom en kneed dit met je vingers tot je een kruimelig geheel krijgt. Pak er vervolgens een bakplaat bij en leg daar de in stukjes gesneden appels op. Verspreid vervolgens het mengsel over de appels, tot alles bedekt is. Bak het geheel ongeveer vijftien minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Je kunt het bewaren in een potje.
Hoe eet jij je appel graag?
Geef een reactie