Dit keer een salade. Met de lente in het vooruitzicht en smachtend naar de zon wilde ik een salade laten zien die je met behulp van seizoensproducten van de winter kunt bereiden. Een frisse wintersalade dus. Eenvoudig te maken, lekker en gezond!
Wat heb je nodig?
- 1 witte kool
- 1 rode ui
- 6 eetl. gele of sultana-rozijnen (meer mag natuurlijjk altijd)
- 1 scheut azijn
- 3 eetl.mayonaise of sladressing
- 1 a 1.5 eetl.kwark
- 2 theelepels mosterd (beetje naar smaak, naar hoe pittig je hem wil hebben)
Benodigdheden materiaal
-1 snijplank
-1 slakom
-1 eetlepel
-1 rasp of 1 keukenmachine
-1 schilmesje (evt. 1 groter scherp mes)
-1 koelkast
Hoe maak je de salade?
- Snijd de witte kool half door en snijd hem of heel fijn of stap hem in je keukenmachine.
- Snijd de rode ui in fijne stukjes(snipperen)
- Wel de rozijnen in heet water.
- Rasp de wortel grof.
- Maak de dressing door de mayonaise/slasaus, scheut azijn, de mosterd, de suiker en de kwark door elkaar te mengen.
- Voeg de ingrediënten eraan toe en laat dit een uur staan in de koelkast zodat de smaken beter in kunnen trekken.
Klaar voor gebruik, smakelijk!!
Geef een reactie