Witte Kool Salade

Dit keer een salade. Met de lente in het vooruitzicht en smachtend naar de zon wilde ik een salade laten zien die je met behulp van seizoensproducten van de winter kunt bereiden. Een frisse wintersalade dus. Eenvoudig te maken, lekker en gezond!

Wat heb je nodig?

  • 1 witte kool
  • 1 rode ui
  • 6 eetl. gele of sultana-rozijnen (meer mag natuurlijjk altijd)
  • 1 scheut azijn
  • 3 eetl.mayonaise of sladressing
  • 1 a 1.5 eetl.kwark
  • 2 theelepels mosterd (beetje naar smaak, naar hoe pittig je hem wil hebben)

Benodigdheden materiaal
-1 snijplank
-1 slakom
-1 eetlepel
-1 rasp of 1 keukenmachine
-1 schilmesje (evt. 1 groter scherp mes)
-1 koelkast

Hoe maak je de salade?

  1. Snijd de witte kool half door en snijd hem of heel fijn of stap hem in je keukenmachine.
  2. Snijd de rode ui in fijne stukjes(snipperen)
  3. Wel de rozijnen in heet water.
  4. Rasp de wortel grof.
  5. Maak de dressing door de mayonaise/slasaus, scheut azijn, de mosterd, de suiker en de kwark door elkaar te mengen.
  6. Voeg de ingrediënten eraan toe en laat dit een uur staan in de koelkast zodat de smaken beter in kunnen trekken.

Klaar voor gebruik, smakelijk!!

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

5 reacties op “Witte Kool Salade”

  1. Lijkt me lekker!

  2. Combinatie witte kool, rode ui en rozijnen klinkt lekker! Ik heb nog nooit een salade met kwark geprobeerd, ben benieuwd!

  3. Ooh lekker! Ga ik maken!

  4. Klinkt goed en nieuw, nog niet van gehoord!
    Eens proberen! Wel zonder ui, dat vind ik echt niet lekker.
    Maar mss met gestoofde prei in de plaats ofzo

  5. Hee Lotteeee! Ziet er lekker uit jummieee! behalve de ui dan 😛

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *