We kennen allemaal wel de bekende appelkruimeltaart. Het is in ieder geval één van mijn favoriete taarten. Natuurlijk kan je een crumble taart nog met allerlei ander soort fruit maken, maar dat zie je toch wat minder vaak, terwijl het zeker niet minder lekker hoeft te zijn. In deze blog laat ik je zien hoe je zelf eenvoudig een bessen crumble kunt maken.
Het duurt ongeveer 40 minuutjes om een bessen crumble te maken en je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig. Dit zijn de volgende ingrediënten: een doosje bessen (bosbessen en frambozen), 100 gram bloem, 50 gram suiker, 50 gram boter en eventueel 60 gram amandelschaafsel.
Om de bessen crumble te maken moet je het volgende doen: Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de bessen in twee kopjes. Voeg de bloem en suiker samen en voeg hierna de in stukken gesneden boter toe. Meng het met een vork tot een soort broodkruimels ontstaan. Voeg hierna het amandelschaafsel toe en vermeng. Bedek een gedeelte van het mengel hierna met bessen en dek dit weer losjes af met het resterende mengsel. Laat het geheel nu in 30 minuutjes gaar worden in de oven.
De crumble is gaar als hij goudbruin is geworden. Eenmaal uit de oven doe je wat verse vruchten en slagroom bovenop. Yum! ♥
Bron & Fotografie: Jules
Enjoy ♥
Geef een reactie