Zelf courgettesoep maken

Heb jij weleens zelf soep gemaakt of koop je het liefst gewoon soep kant en klaar in een blik? Zelf soep maken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je hebt er vrij weinig voor nodig om een heerlijke soep in elkaar te draaien. Wij ontvingen van een Proud bezoeker een heerlijk recept met foto’s voor zelfgemaakte courgette soep. Eigenlijk hadden we nog niet zo vaak gehoord van soep gemaakt van courgettes, maar het klonk ons wel lekker in de oren. En toen we de foto’s ervan zagen werden we helemaal enthousiast. Onderstaand lees je wat je ervoor nodig hebt en hoe je zelf courgettesoep kunt maken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 Courgette
  • 1 Ui
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 Bouillon blokje (groenten)
  • 350 Ml water
  • 50 gr kruidenroomkaas
  • 1 El boter
  • + Staafmixer
  • + Eventueel preischeutjes om te garneren

Hoe maak je het klaar?

  1. Was de courgette en snijdt hem in blokjes. Pel de knoflook en de ui en snipper deze.
  2. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook.
  3. Na 2 minuten de courgetteblokjes toevoegen en in ongeveer 8 minuten gaar bakken.
  4. Verkruimel het bouillon blokje en giet het water in de pan. Soep aan de kook brengen en 5 minuutjes zachtjes laten koken.
  5. Pureer de soep nu met de staafmixer tot er geen grote stukken courgette meer in de soep voorkomen.
  6. Kruidenkaas toevoegen en nog eventjes laten smelten.
  7. Eventueel bij het serveren wat preischeutjes op de soep in de kommen leggen.

Tip: Lekker met boterhammen met houmous en preischeutjes.

Enjoy ♥

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

13 reacties op “Zelf courgettesoep maken”

  1. Toevallig vandaag gemaakt! (zonder kruidenroomkaas) Heerlijk!!!

  2. Wat ook heel lekker is, is om er 1a 2 eetlepels pesto bij te doen ipv kruidenkaas. (En wat chili als je van een beetje pittige bite houdt!)

    En een andere variatie is om er wat verse spinazie door te doen (voor het pureren) en wat pecorino kaas erdoorheen te schaven 🙂

  3. Ik denk dat wel of geen roomkaaas een kwestie van smaak is inderdaad, als wij pompoensoep hebben ‘kan’ er creme fraishe in, maar ik vind dat nooit zo lekker.
    Net als met tomatensoep, dat hoort niet romig, champignonsoep hoort romig.. 😛

  4. @Lidewij; chili doe ik er idd ook altijd in. Pesto nog nooit geprobeerd; goede tip => ga ik zeker proberen!

  5. Waar heb jij de kruidenroomkaas door vervangen?
    Ik ben benieuwd en wil graag verschillende varianten proberen!

  6. Vandaag heb ik het gemaakt zonder vervanging, maar i.p.v. de kruidenroomkaas kun je ook crème fraîche gebruiken.

  7. En hoe was het zonder vervanging?

  8. Hoe toevallig is dit? ik heb net vanavond courgettesoep gemaakt! Maar dan anders, met champignons en spinazie :p

  9. Courgettesoep met gerookte zalm snippers is ook erg lekker!

  10. Zonder vervanging (van de kruidenroomkaas) smaakt de soep ook heerlijk. Ik doe er dan wel wat meer knoflook en lekker veel kruiden (peper, chilipoeder) bij.
    Ik heb de soep ook wel eens gemaakt (weer zonder de kruidenroomkaas) maar mét stukjes gerookte kip; ook erg lekker!

  11. Nieeet, dit had ik net bedacht om morgen te gaan maken 😀 courgettesoup is echt mijn all time favorite. Ik maak ‘m meestal met aardappeltjes er nog bij gepureerd zodat ie lekker dik is en dan met pijnboompitten erin als je gaan eten omnomnom 🙂

  12. doe ik altijd.
    ook lekker met gerookte zalm of garnaaltjes. voor de vleesliefhebbers; grookte zalm. en de vega’s een gekookt(in schijfjes) of gepocheerd ei.
    ipv kruidenboter kun je ook pesto of crème fraîche toevoegen.
    ook lekker om te garneren met munt!

    mjamjam, heb altijd verse courgette uit de tuin, nog wel ff wachten voordat het zover is maar heel veelzijdig te gebruiken

  13. Mhhh ik heb dit vorige zomer zo vaak gemaakt! Soms met de kruidenkaas soms zonder, maar net waar ik zin in hebt. Helaas zijn de courgettes in de winter een beetje duur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *