Fruit uit potjes of blikjes vind ik zelf altijd heel erg lekker. Dit soort fruit kun je ook erg lang bewaren en je kunt het ook gebruiken in bladerdeegpakketje. Zo maakte ik vroeger wel eens een soort appelflapjes maar dan met perzik. En zo kun je eigenlijk van alles maken. Fruitflapjes zijn heel erg lekker en ook leuk om bijvoorbeeld te maken met een feestje of als je visite krijgt.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 140 graden en bedek de bakplaat met bakpapier. De bakplaat doe je pas in de over als deze warm is geworden. Leg op de bakplaat een velletje bladerdeeg en smeer dit in met jam. Snijd het fruit in kleine stukjes. Leg het fruit er op en vouw dan het ‘fruitflapje’ dicht. Druk dit goed aan met je vingers of vouw het een beetje om, anders loopt alles eruit in de oven. Smeer de bovenkant van het flapje in met wat koffiemelk, zodat het mooi gaat glanzen en er extra lekker uitziet.
♥ Bosvruchten Flapjes
Bladerdeeg
Bosvruchten (uit blik, uitgelekt)
Bosvruchtenjam die jij het lekkerst vindt
Koffiemelk
De flapjes moeten 30 minuten in de oven. Als je ze uit de oven haalt, is het goed om ze even te laten rusten. Zo verdampt er wat vocht en worden ze lekker knapperig. Na 10 minuten kun je ze waarschijnlijk wel gaan proeven!
♥ Perzik/abrikozen Flapjes
Bladerdeeg
Perzik uit blik (uitgelekt)
Abrikozenjam die jij het lekkerst vindt
Koffiemelk
En zo kun je nog heel veel leuke variaties zelf bedenken. Misschien vind je het lekker om verschillende soorten fruit te mixen of juist een hele andere soort jam te gebruiken bij een ander soort fruit. De flapjes zijn in ieder geval heel snel en gemakkelijk te maken en heel erg lekker!
Lijkt jou dit lekker?
Geef een reactie