Ik word in huis altijd de echte kok genoemd. Avondeten, lunch, taart, koekjes of cake. Ik maak het wel. Nu ik op dit moment veel vrije tijd heb door het stoppen met mijn studie ben ik weer volop aan het bakken en koken. Ik heb al heel veel recepten gemaakt maar nooit was het in me opgekomen om er eentje op te sturen naar Proud2Bme.
Nu had ik eigenlijk zo’n lekker recept dat ik deze wel heel graag wilde delen! Het gaat om een hartige cake. Cake? Hartig? Jep! Ik was een beetje sceptisch omdat je bij het woord ‘cake’ gewoon aan een lekkere zoete cake denkt. Maar het was onwijs lekker! Het leuke hiervan is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt olijven, zongedroogde tomaat, spekjes, hamblokjes en ga zo maar door erin doen. Gewoon wat jij lekker vindt! Ik heb gekozen voor cheddar kaas, gebakken rode ui en jalapeno pepertjes uit pot.
Benodigdheden voor een springvorm van 16 cm:
- 150 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- zout
- 1 ei
- 130 ml (karne)melk
- 40 gram gesmolten boter
Vulling
- 50 gram (cheddar)kaas
- 2 kleine rode uien
- 2 eetlepels ingemaakte jalapeño pepers van de AH
Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 160 ᵒC
• Meng de natte ingrediënten en droge ingrediënten in aparte kommen. Doe nu de droge ingrediënten bij de natte men meng het totdat de bloem is opgenomen
• Snij de ui, jalapeño pepers en kaas in de grootte die je zelf wilt. Voeg nu de vulling toe aan het beslag en meng nog een keer.
• Zet de cake voor ongeveer 60 minuten/ 75 minuten in de oven. Wanneer er een satéprikker er droog uitkomt is de cake goed.
Geniet ervan ♥
Geef een reactie