Vorige week stuurde een Proud Bezoekster met de naam Eva dit lekkere recept naar de redactie van proud2Bme. Het is een recept voor eenvoudige, maar erg lekkere en leuk uitziende jamkoekjes. Het zijn dan ook haar favoriete koekjes. Ik heb de koekjes wel eens vaker gezien, maar had geen idee hoe ze te maken. Ik was dus erg benieuwd naar het recept van Eva en deel dit dan ook graag met jullie. Onderstaand lees je wat je nodig hebt en hoe je de jamkoekjes kunt maken. Bij dit recept is gekozen voor frambozenjam, maar je kunt natuurlijk iedere jam gebruiken die jij lekker vindt.
Ingredienten:
– 130 g boter
– 185 g kristalsuiker
– 1 ei
– zakje vanillesuiker
– 280 g bloem (gezeefd)
– 1/2 tl bakpoeder (gezeefd)
– frambozenjam
En wat moet je dan doen?
1. Mix in een kom de boter met de suiker (ongeveer 10 minuten) tot dat de het luchtig is en een beetje op een crème lijkt.
2. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en mix dit tot dat alles opgenomen is.
3. Spatel dan beetje bij beetje de bloem erbij, het bakpoeder en een snufje zout.
4. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
6. Rol het deeg uit zodat het ongeveer 2-3 mm dik is, en steek er volgens hartjes uit of een ander leuk vormpje, wat je in huis hebt.
7. Steek bij de helft van de uitgestoken koekjes ook nog een kleiner vormpje in het midden eruit.
8. Leg de hele koekjes (dus waar je verder niks hebt uitgestoken) op een bakplaat met bakpapier.
9. Doe op de hele koekjes in het midden een beetje frambozenjam, en houd de zijkanten vrij.
10. Leg op deze koekjes de uitgestoken koekjes, en druk deze een beetje aan.
11. Bak de koekjes in 12-15 min gaar, ze moeten een beetje goudbruin zijn dan.
Heb jij weleens jamkoekjes gemaakt?
Geef een reactie