Overal op Social Media heb ik dit drankje voorbij zien komen: Pumpkin Spice Latte. Een tijdelijke koffievariant die je kunt kopen bij Starbucks. Veel mensen zijn er lyrisch over. De koffie schijnt geweldig lekker te zijn en hét drankje voor de herfst en winter. Na al die positieve berichten ben ik natuurlijk zelf ook even gaan proeven bij Starbuck. Samen met Joyce kocht ik voor ruim 4 euro een beker Pumpkin Spice Latte. We hadden eigenlijk geen idee hoe de koffie zou smaken en vroegen ons af of koffie met pompoensmaak lekker zou zijn. Na de eerste slok wisten we direct dat het niet echt naar pompoen smaakte, maar meer naar speculaas. Heel zoet, maar inderdaad erg lekker. Direct erna vroeg ik me af hoe ik zelf Pumpkin Spice latte zou kunnen maken.
Ik ben online op onderzoek uitgegaan en deel in deze blog met jullie graag het recept. In eerste instantie dacht ik dat het flink ingewikkeld was, maar al snel bleek niets minder waar. Ik had namelijk Pumpkin Spice kruiden nodig, welke ik nergens kon vinden. Toen bleek dit een combi te zijn van de volgende kruiden die je overal kunt krijgen: 1 tl kaneel, 1 tl gember, 1 kruidnagel, 1 tl piment en een snufje nootmuskaat. Prima, op naar de Appie, alwaar ik niet wist wat ‘piment’ eigenlijk was. Na opnieuw wat surfen op het net kwam ik erachter dat de Nederlandse speculaaskruiden nagenoeg dezelfde combi bevat als bovenstaande Pumpkin Spice mix. Was dat even makkelijk! Potje speculaaskruiden zoeken en klaar!
Wat heb je nou dus nodig om zelf Pumpkin Spice Latte te maken:
- Sterke koffie: Espresso
- 250 gram Pompoen voor 1 eetlepel puree
- Vanillesuiker
- Speculaaskruiden
- 200 mililiter melk
Je kunt natuurlijk ook van alles het dubbele doen om wat meer grote bekers koffie te maken. Bovenstaande is voldoende voor 1 grote koffie. Wat je nu moet doen is het volgende:
♥ Rooster stukken pompoen gedurende 30 minuten, zodat je ze hierna met een vork kun prakken. Ik dacht dat dit eenvoudig mogelijk was, maar merkte als snel dat het dan veel te grof bleef. Ik heb het hierna dus in een smoothiemaker glad gemaakt. Dat moet je wel echt doen, anders krijg je stukken in je koffie…. en dat wil je niet.
♥ Verwarm nu de 200 ml melk samen met de pompoenpuree, een halve theelepel speculaaskruiden en een theelepel vanillesuiker in een pannetje.
♥ Als het goed met elkaar vermengt is en de melk lekker warm is, kun je de espresso maken. Ik doe dit heel eenvoudig door twee koffiepads te gebruiken voor 1 kopje koffie. Je kunt het natuurlijk beter zelf maken met echte koffie of met koffiebonen.
♥ Nu giet je de melk bij je espresso en voeg je eventueel nog wat slagroom. En klaar is je zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte. Tijd om te proeven!
Al direct bij de eerste slok merkte ik dat deze variant een stuk minder zoet was dan de variant van starbucks. Ik denk dat ze daar meer werken met siroop in plaats van met echte kruiden. Ook had er dus nog wel wat extra suiker in gemogen. Ik heb nu bijna een heel zakje vanillesuiker erin gedaan, maar er mag dus wel anderhalf zakje in. Her en der kwam ik nog een stukje pompoen tegen, volgende keer moet ik dus nog beter blenderen. De smaak is niet helemaal identiek, maar het is zeker een geslaagde Pumpkin Spice Latte variant geworden, vind ik zelf! Ook erg leuk om eens te maken, absoluut een aanrader dus ♥
Hoe vind jij de Pumpkin Spice latte?
Geef een reactie