Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van Red Velvet cake. Deze dieproze taart met witte topping ziet er prachtig uit en smaakt geweldig. Naast red velvet cake is het ook mogelijk om red velvet brownies te maken. Die zien er misschien wat minder prachtig uit, maar ze smaken wel geweldig én ze zijn niet heel ingewikkeld om te maken. Het leek me daarom leuk om dit recepte met jullie te delen.
Voor red velvet brownies heb het volgende nodig:
- 150 gram pure chocolade
- 400 gram gekookte bieten
- 3 eitjes
- 2 theelepels vanille extract
- 250 gram suiker
- beetje zout
- 35 gram bloem
- 50 gram gemalen amandelen
- 100 gram cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder
Hoe maak je vervolgens de red velvet brownies?
♥ Voordat je start met het mengen van de ingrediënten zet je de oven alvast aan op 170 graden. Vet vervolgens de bakvorm in of gebruik bakpapier.
♥ Nu ka je starten met het au bain-marie smelten van de chocolade. Hierna kan je de bietjes schillen en deze pureren. Voeg hierbij de theelepels vanille extract.
♥ Nu kan je de eieren kloppen. Voeg hier een klein beetje zout aan toe en vervolgens heel langzaam de suiker. Het is klaar als het een beetje schuimend, dik geheel is. Nu kan de bietenpuree en gesmolten chocolade worden toegevoegd.
♥ Tenslotte kunnen de resterende ingrediënten worden toegevoegd: bloem, gemalen amandelen, cacaopoeder en bakpoeder
♥ Doe nu alles in de bakvorm en bak de red velvet brownies in 35 minuutjes gaar.
Bron & Fotografie: Jules
Enjoy ♥
Geef een reactie