Zelf saucijzenbroodjes maken

Een makkelijke snack die op veel momenten van de dag erg lekker is en je bij alle bakkers en supermarkten wel kunt kopen. De saucijzenbroodjes! Ik vind ze zelf erg lekker en eet het ook regelmatig. Vroeger kreeg ik ook weleens van die kleine saucijzenbroodjes die je zelf gewoon kunt afbakken. Maar wist je dat het echt super makkelijk is om ze zelf te maken? Ik heb dit laatst gedaan en het is dus echt super simpel, snel en heel erg lekker! 

Ik zag een tijd geleden in 24Kitchen hoe ze dit deden en besloot het zelf ook eens te doen. In deze blog leg ik uit hoe je dit kunt maken. Je hoeft hier echt geen keukenprinses voor te zijn. Zoals je op de onderstaande foto’s ziet, zien de broodjes er uit alsof ze zo uit de winkel komen.

Wat heb je nodig?
Voor 6 grote of 18 kleine saucijzenbroodjes.

♥ 200 gram gehakt
♥ 6 bladerdeeg vellen
♥ 1 ei
♥ Paneermeel of beschuit
♥ Kruiden naar keuze
♥ Bakpapier

Om deze lekkere saucijzenbroodjes te maken, heb je eigenlijk maar heel weinig nodig. Het meeste heb ik altijd wel in huis, zoals bakpapier, bladerdeeg en ei. Ik denk dat ik daarin niet de enige bent. Dus als je een keer wat gehakt over hebt, kun je dit makkelijk zelf maken.

Stap 1: Om te beginnen haal je de bladerdeegvellen uit de diepvries en laat je ze een beetje ontdooien. Stap 2: Breek een ei in een bakje en klop het goed door elkaar. Doe het gehakt in een schaal en doe er een beetje ei doorheen. Je hoeft niet alles er doorheen te doen. Doe er daarna een beetje paneermeel doorheen. Je kunt dit ook zelf maken door een beschuitje fijn te knijpen. Het ei en paneermeel zorgen voor een goede binding. Meng dit alles goed door elkaar
Stap 3: Kruid het gehakt naar smaak. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met zout, peper, knoflook en nootmuskaat maar je kunt er ook gehaktkruiden doorheen doen. Ik heb van de slager speciale kruiden gekregen voor saucijzenbroodjes maar je kunt het ook prima zelf kruiden op de manier zoals jij dat lekker vindt. 

Stap 4: Verdeel het gehakt in 6 stukken en rol er een soort worstje van. Leg dit op een helft van het bladerdeeg.
Stap 5: Breng een klein beetje water aan op de zijkanten van het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg over het worstje heen. Druk de randjes aan met een vork.
Stap 6: Leg de broodjes op bakpapier en smeer ze in met het overgebleven ei. Hierdoor krijgen ze een mooie bruine kleur en worden ze lekker knapperig.
Stap 7: Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 20 minuten. Houd ze goed in de gaten en haal ze er uit als ze mooi bruin zijn. 

Serveertip: Eet ze met mosterd, mayonaise of chili saus! Ook koud zijn ze gewoon lekker! Eetsmakelijk 🙂

Eet jij graag saucijzenbroodjes en lijkt het je leuk dit zelf te maken?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

6 reacties op “Zelf saucijzenbroodjes maken”

  1. Superleuk! 🙂 ga t zeker eens proberen

  2. O! Saucijzenbroodjes! Heb ik een keer laten staan wegens mijn eetstoornis.. Terwojl het echt een zeer speciale gelegenheid, een feest is als we ze hebben.. Weet jre wat ook heerlijk is? Frikandelbroodje met zo’n currysaus :p
    Leuke blog! Zou ik ook eens willen maken ;D

  3. Fijne blog Laura! Top topper jij!

    Ik maak ze soms voor anderen, in het mini.
    En iedereen is er verzot op, zo heb ik eens boven de 100 er gemaakt voor een gelegenheid ooit en op een half uur was alles op. 😮

    Weet niet of iemand het kent, maar de kruid cajun ?
    Is mega goed om eender welk gerecht te kruiden!

    Liefs

  4. Zou je hIer ook vega-gehak van bv de Appie voor kunnen gebruiken?

  5. @ Ik; ja hoor. Dat denk ik wel 🙂

  6. Leuke blog, heb ze vandaag gemaakt. Niet met gehakt, maar gewoon met hamburgers. Was super makkelijk en heel lekker. Ik had twee broodjes gedaan, halve hamburger per plakje bladerdeeg, echt genieten 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *