Vorige week werden wij op de redactie getrakteerd op heerlijke schuimpjes, ofwel meringues. Nou ja, zeg maar gerust schuim, want het waren flinke toeters. Natuurlijk waren wij als kookwonders (not…) direct geïnteresseerd hoe die schuimpjes te maken. Dat scheen doodeenvoudig te zijn, echt iets voor ons dus! Onderstaand vind je het recept voor deze heerlijke schuimpjes… want heerlijk waren ze zeker!
Wat heb je nodig?
– 2 eiwitten (even het eiwit scheiden van het eigeel dus)
– 125 gram witte basterdsuiker
En wat moet je dan doen?
- Verwarm de oven alvast voor op 105 graden & zorg ervoor dat de bak waarin je het mengels gaat kloppen vetvrij en watervrij is.
- Klop de eiwitten totdat ze stevig zijn en voeg dan al kloppend de suiker toe. Blijf kloppen totdat er glimmende pieken ontstaan en je de bak om kan draaien zonder dat de massa eruit valt.
- Verdeel met een eetlepen het schuim in schuimpjes en bak de schuimpjes in ongeveer 2 uur krokant. Wanneer ze droog en hard zijn, zijn ze klaar. Gaan ze iets te hard (ze worden lichtbruin) zet dan de oven tussendoor even wat zachter.
Geniet ervan!
Geef een reactie