Zelf vegetarische erwtensoep maken

Ik ben dol op erwtensoep, maar overal waar ik in de supermarkt kijk vind ik blikken of zakjes erwtensoep met echte worst en spek. Ik eet (bijna) geen vlees, dus zou ook graag willen genieten van vegetarische erwtensoep. Maar hoe maak ik nou zelf erwtensoep? Ik ben geen kookwonder en houd ook niet van kookboeken, dus ik was blij verrast toen ik in de Appie een zelfmaakpakket voor erwtensoep vond. Op basis van dit recept kan ik voortaan zelf vegetarische erwtensoep maken (inmiddels ook zonder zelfmaakpakket). Wil je weten hoe je zelf erwtensoep maakt, lees dan verder.

Je hebt de volgende producten nodig:

  • 400 gram spliterwten
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • Een kwart knolselderij
  • 3 takjes selderij
  • 1 blaadje laurier
  • (vegetarische) rookworst
  • Peper en zout
  • (evt: stukjes (vegetarische) spek)

Wat je dan moet doen is:

oe 2 liter water in een pan en voeg de spliterwten en laurier en wat zout (en evt spek) toe en laat zo’n 45 minuten koken. Er kan wat schuim bovenop de pan komen, haal dat er even af.

aak de groentes schoon en snijdt alles in stukjes. Voeg dit na 45 minuten koken toe aan de pan en laat het geheel nog 30 minuten doorkoken.

nijd nu de rookworst in stukjes en voeg die toe aan de soep en laat het geheel nog 5 minuutjes koken totdat de worst ook warm is.

En klaar!

In het echt zag het resultaat er lekkerder uit 😉

Eet smakelijk!

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

9 reacties op “Zelf vegetarische erwtensoep maken”

  1. Ziet er goed uit! Super dat er ook een vegetarisch alternatief is van erwtensoep.

  2. o ja, die heb ik zien liggen. Ik wil alleen zo snel mogelijk van het winter-gevoel af. Dus ook geen erwtensoep en stamppotten meer. ;p

  3. lekker! alleen vega rookworst is echt af te raden vind ik

  4. naak al heel lang en vaak zo’nm vegetarische erwtensoep! zo lekker…

    @scarlet
    misschien is het wel handig bij de recpten an te geven voor hoeveel personen het bestemd is

  5. Er staat op foto op de verpakking van het soeppakket dat het is voor 4 borden erwtensoep.

  6. I looooooove erwtensoep. Ook al is de winter bijna voorbij. Maar die van de vriend van mijn moeder smaakt echt het beste. (Helaas wel met vlees/spek/vetjes, dus die vis ik er allemaal uit.)

    Volgens mij blijft het komende week van dat ‘heerlijke’ koude weer, dus wie weet, maak ik mijn eigen pannetje zondag?

  7. Zo maakt mijn moeder dat ook altijd voor mij. 😉

  8. Lekker recept; mag ik nog wat aanvullen als vegetariër? Ik zou de erwten 45 minuten koken in groentenbouillon, en dan de groentes toevoegen. 1 bouillonblokje volstaat; als je de soep te zoutloos vindt, kan je tijdens de maaltijd shoyu (zeer smaakverhogend) of gewoon zout toevoegen.
    Overigens heb ik na een eerste keer dat ik het wel deed vanwege Het Recept, nooit meer het schuim van de gekookte erwten afgehaald. Simpelweg omdat ik geen verschil proefde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *