Ik ben dol op erwtensoep, maar overal waar ik in de supermarkt kijk vind ik blikken of zakjes erwtensoep met echte worst en spek. Ik eet (bijna) geen vlees, dus zou ook graag willen genieten van vegetarische erwtensoep. Maar hoe maak ik nou zelf erwtensoep? Ik ben geen kookwonder en houd ook niet van kookboeken, dus ik was blij verrast toen ik in de Appie een zelfmaakpakket voor erwtensoep vond. Op basis van dit recept kan ik voortaan zelf vegetarische erwtensoep maken (inmiddels ook zonder zelfmaakpakket). Wil je weten hoe je zelf erwtensoep maakt, lees dan verder.
Je hebt de volgende producten nodig:
- 400 gram spliterwten
- 1 prei
- 1 ui
- 1 winterpeen
- Een kwart knolselderij
- 3 takjes selderij
- 1 blaadje laurier
- (vegetarische) rookworst
- Peper en zout
- (evt: stukjes (vegetarische) spek)
Wat je dan moet doen is:
oe 2 liter water in een pan en voeg de spliterwten en laurier en wat zout (en evt spek) toe en laat zo’n 45 minuten koken. Er kan wat schuim bovenop de pan komen, haal dat er even af.
aak de groentes schoon en snijdt alles in stukjes. Voeg dit na 45 minuten koken toe aan de pan en laat het geheel nog 30 minuten doorkoken.
nijd nu de rookworst in stukjes en voeg die toe aan de soep en laat het geheel nog 5 minuutjes koken totdat de worst ook warm is.
En klaar!
In het echt zag het resultaat er lekkerder uit 😉
Eet smakelijk!
Geef een reactie